Varför jag bara köpt fler aktier i Walt Disney

Varför jag bara köpt fler aktier i Walt Disney

Anonim

Aktier av Walt Disney

(NYSE: DIS)

har kämpat de senaste åren, och under den tiden tillade jag superstjärnan till min portfölj för lång sikt. Företaget har visat tecken på en återkommande och i kombination med den senaste svagheten på den breda marknaden och Disneys bättre än förväntat fjärde kvartal slutade jag med att lägga till min position.

Därför bör du överväga att följa i mina fotspår.

Ställer stången på silverskärmen

Disney har en stark filmrörledning, som hänger in på vad som säljs bäst på boxkontoret med bankkortet för att säkerhetskopiera det. I företagets senaste rapporterade kvartal släpptes utgåvor som Thor: Ragnarok, Star Wars: The Last Jedi och Coco, och Disney slog vinstförväntningar trots minskande intäkter från sina nätverks-TV-företag.

Under de kommande åren kommer företaget att släppa en stadig ström av filmer baserat på Marvel-universet och från Star Wars-franchisen. Denna blockbuster filmskiffer har hjälpt Disney kommandot en toppläckning på lådkontoret i flera år, och den trenden kommer sannolikt att fortsätta.

Förväntad utgivningsdatum

Titel

Februari 2018

Svart panter

Mars 2018

En rynka i tid

Maj 2018

Solo: En Star Wars Story

Maj 2018

Avengers: Infinity War

Juni 2018

The Incredibles 2

December 2018

Mary Poppins Returnerar

Juli 2019

Lejonkungen

November 2019

Fryst 2

December 2019

Star Wars Episode IX

Juli 2020

Indiana Jones 5

Denna lista är knappast uttömmande, och den innehåller inte heller två nya Star Wars-trilogier. Med en pipeline så är det svårt att satsa mot företaget.

Netflix nya ledande konkurrent

En annan anledning till att tycka om Walt Disney är den vertikala integrationen av dess nöjesparker, varuförsäljning, tv-nät och filmproduktion. Det ger företaget ett ben på andra underhållningsföretag på lång sikt.

Och Disney är på väg att lägga till ett annat lager för den integrationen: direkt-till-konsumentansluten videostreaming. Förra året förvärvade det majoritetsägandet i online streamingteknolog BAMTech för över 1 miljard dollar. Under våren kommer den nya tillgången att användas för att få konsumenterna ESPN Plus sportströmmingsapp, en förstklassig tjänst i USA. Det kan hjälpa företaget att stärka det som annars har varit ett kämpande segment de senaste åren.

Förutom ESPN Plus, Disney också gunning för Netflix . BAMTech kommer att användas för att starta en annan streamingtjänst år 2019, som kommer att innehålla Disneys omfattande katalog över filmer och tv-serier i alla sina varumärken. Affären är långt ifrån slutförd, men Disney har också gått med på att förvärva underhållningsfastigheter från tjugo första århundradet Fox för 52 miljarder dollar sent i fjol. Det är troligt att avtalet slogs för att stärka innehållets bredd som Disney kan erbjuda på den andra strömmande tjänsten, samtidigt som företaget ger ännu större kontroll över det globala kassakontoret.

Vad är bra för ekonomin ...

Om dessa nöjesparker: År 2017 var detta segment av verksamheten en tillväxtledare med omsättning och rörelseresultat ökade med 13% respektive 21% under fjärde kvartalet.

Det finns Disney Parker och orter på ledande marknader runt om i världen, och de drar nytta av global tillväxt. Marknaderna i Europa och Asien är starka, och under de närmaste två åren ser den internationella valutafonden en global tillväxt som accelererar till 3, 9 procent varje år.

När konsumenterna är säkra på ekonomin och har extra pengar, går de ofta på semester. Den trenden kan ge en svängvind för Disneys nöjesparker. För att hålla sina orter uppmärksamma för semesterfirare görs ytterligare investeringar för att öppna nya attraktioner och renovera befintliga. Till exempel kommer Disney att bygga nya Star Wars-länder i 2018 till en kostnad av cirka 1 miljarder dollar.

Så efter flera år av pessimism kring företaget och med beståndet ända ner från all-time highs, tog jag chansen att lägga till min position. Ledningen har upprepat sin avsikt att återköpa aktier på 6 miljarder dollar under det kommande året. Klart tror de att verksamheten är en värdefull investering - dumpning miljarder i nya verksamheter och återköp av aktier - och jag tycker också att det är ett bra köp också.

Populära Inlägg

Rekommenderas