Varför jag köper Tanger Factory Outlets

Varför jag köper Tanger Factory Outlets

Anonim

Aktier av Tanger Factory Outlets

(NYSE: SKT)

har fallit 30% i år på grund av pågående oro över e-tailers som stör brick-and-mortar-återförsäljare. Men efter att ha spårat Tanger för den senaste månaden bestämde jag mig för att hämta vissa aktier. Här är mina främsta anledningar till att göra det.

Dess affärsmodell är mycket missförstådd

Tanger blev avyttrat med många andra murbruksmedelsbutiker, men det är egentligen ett fastighetsbolag. Företaget äger 43 försäljningscentra över hela USA och Kanada, som hyrs till över 3 100 butiker från mer än 500 olika företag.

Det innebär att investerare i stället för att fokusera på försäljningsökningen vid enskilda butiker vid sina försäljningsställen bör studera sin beläggning och genomsnittliga hyreskostnader. Tanger rapporterade en beläggningsgrad på 96, 1% förra kvartalet. Det representerar ett litet dopp från en 96, 9% -grad under det föregående kvartalet, men det är överlägset för de flesta av sina branschpartners.

Simon Property Group

(NYSE: SPG)

, som äger ett brett utbud av köpcentra och premieaffärer, redovisade en beläggningsgrad på 95, 2% förra kvartalet. Brixmor Property Group

(NYSE: BRX)

, som huvudsakligen äger större köpcentrum i stället för försäljningsställen, hade en beläggningsgrad på bara 85% förra kvartalet. Denna skillnad tyder på att utloppscentraler, som off-retailers, i allmänhet är mycket bättre än traditionella köpcentrum - och att Tanger utan tvekan är det bästa "rena spel" på marknaden.

Om Tanger kämpade för att hålla sina hyresgäster skulle dess genomsnittliga hyreskostnader minska. Ändå ökade Tanger blandade genomsnittliga basuthyrningsräntor (exklusive åtta hyreskontrakt som genomgick remerchandisingprojekt) 11, 7% årligen under första halvåret. Tanger hakade också den genomsnittliga bashyran med 10, 1% på förnyade leasingavtal, vilket tyder på att den fortfarande kan använda högre hyror för att kompensera minskningar i beläggningsgraden.

Det erbjuder anständig tillväxt vid billiga värderingar

Tanger intäkter ökade 6% förra året, och analytiker förväntar sig 4% tillväxt i år. Den långsamma, men stabila tillväxten kommer sannolikt att fortsätta så länge som e-tailers inte torkar ut affärer så att hyresgäster fortsätter att flytta i eller förnya sina hyresavtal. Det finns redan tecken på att brick-and-mortar-återförsäljare kan återkalla klädhandlare Gap and Guess båda nyligen slog Wall Streets uppskattningar och erbjöd solid vägledning för året.

Tangers resultat ökade med 6% i fjol, men analytikerna förväntar sig en minskning med 13% i år på remerchandising och expansion. Däremot förväntas dess intjäning återfå 23% i finanspolitiken 2018 när det kompletterar dessa projekt.

Tanger handlar idag på bara 17 gånger vinst i förhållande till branschmedelvärdet P / E på 34 för rabatterade butiker. Simon och Brixmor handlar med 29 och 19 gånger vinst. Tanger framåt P / E på 24 ser lite pricier ut på grund av det kommande inslaget i vinst, men det ser fortfarande billigt ut mot branschen.

Det är en REIT och en framtida utdelning aristokrat

Tanger är ett fastighetsinvesteringsförtroende (REIT), som måste utbetala över 90% av sin skattepliktiga inkomst (inte förväxlas med vinst per aktie) som utdelning för att kvalificera sig för gynnsamma skattesatser. Det varför Tanger höjde sin utdelning årligen i 24 raka år - en ytterligare hike gör den till en elit utdelning aristokrat.

Tanger betalar för närvarande en avkastning på 5, 5%, vilket är mycket högre än S & P 500: s nuvarande avkastning på 2%. Det spenderade bara 88% av dess vinst på den utdelningen de senaste 12 månaderna, så det har gott om plats för framtida vandringar.

Stigande räntor kommer oundvikligen att leda till att många utdelningsaktier faller, eftersom riskavkastande investerare svänger från inlåningsobligationer till obligationer, men Tangers låga värderingar och höga avkastningar kan ge mer nackdel än mer rika värderade inkomstlagrar.

Ägar Tanger i din portfölj?

Jag tror personligen att Tanger låg värdering, hög utdelning och robust affärsmodell gör det till ett lovande långsiktigt inkomstspel för konservativa investerare. Emellertid borde investerare fortfarande hålla ett öga på Tanger beläggning och hyrespriser. Om någon av dessa två siffror minskar betydligt, kan det vara dags att sälja beståndet.