Varför ImmunoGen hoppade högre idag

Varför ImmunoGen hoppade högre idag

Anonim

Vad hände

ImmunoGen

(NASDAQ: IMGN)

är 15, 5% vid 3:09 PM EST måndag efter att ha släppt vinst på fredag. Utan några intäktsgenererande läkemedel på marknaderna var rapporten mestadels bara en uppdatering av vad företaget gjorde under de senaste månaderna och vad investerarna kan förvänta sig under det kommande året. Som vi har sett så många gånger tidigare, är måndagens rörelse mer sannolikt bara dagens handlare har kul med den mycket flyktiga biotekniken än en verklig förändring i företagets inneboende värde.

Än sen då

ImmunoGen förlorade $ 96 miljoner år 2017, men ännu viktigare, slutade bioteknikåret med 267 miljoner dollar i kontanter och ekvivalenter. Det är väsentligt högre än de 160 miljoner dollar som det hade i slutet av 2016 tack vare några slarviga drag som sin affär med Jazz Pharmaceuticals

(NASDAQ: JAZZ)

, förvärva kontant kontant till licensrättigheter till IMGN779, ett CD33-målat antikropps-läkemedelskonjugat (ADC) och IMGN632, en CD123-riktade ADC.

ImmnoGen räknar med att bränna sig över drygt hälften av sitt näsägg i år med vägledning för kontanter och ekvivalenter på 115 miljoner dollar till 120 miljoner dollar i slutet av 2018. Lyckligtvis har ImmunoGen ett par händelser i år som kan hjälpa till att höja ytterligare pengar vid högre värderingar, inklusive data från Forward II-testprovet mirvetuximab i kombination med andra cancermediciner. Det kommer också att finnas data för de två läkemedel som samarbetats med Jazz Pharmaceuticals tillgängliga under fjärde kvartalet, även om båda bara är i fas 1-försök, så att de kanske inte ger mycket av en värderingsstöt om inte uppgifterna är ganska övertygande.

Nu då

Långsiktiga investerare bör ignorera de dagliga gyrationerna och fokusera på Forward I-försöket, som testar mirvetuximab som en monoterapi hos patienter med äggstockscancer, och kan leda till ett FDA-godkännande. Rättegången kommer att ha ett fientlighetsprov detta kvartal, vilket skulle stoppa rättegången om det är klart att drogen inte fungerar. Om man antar att datakontrollkomiteen säger att rättegången bör fortsätta, är den planerad att bli fullt inskriven i mitten av det här året, vilket ger en potentiell avläsning under första halvåret 2019.

Bli inte förvånad om beståndet har mycket mer dubbelsiffriga rörelser utan några speciella nyheter mellan nu och då.

Populära Inlägg

Rekommenderas