Varför Intelsat Stock popped 12% idag

Varför Intelsat Stock popped 12% idag

Anonim

Vad hände

Intelsat

(NYSE: I)

beståndet är avstämt till tävlingarna - ja, igen. Aktierna i det kraftigt skuldsatta satellitkommunikationsföretaget stängde 12, 1% högre på onsdagen, vilket innebar en femdagars, 19% uppstart som inleddes i slutet av förra veckan när fusioner och förvärv (M & A) nyhetsplats CTFN.com rapporterade att Intelsat ryktes för att vara "aktivt undersöker möjligheter till avyttringar och andra alternativ."

Än sen då

Finns det något för dessa rykten som kan motivera igångkörningen? Det är omöjligt att säga - vilket kan vara varför ingen trovärdig mediekälla har bekräftat rykten eller sagt något mer om Intelsats antagna M & A-planer sedan rykten först uppstod i förra veckan.

Istället är det närmast vi kommit fram till det en kolumn i Financial Times som anklagar överhettade Intelsat-aktiehandlare av underhållande "otroliga förväntningar" om värdet av deras lager.

Nu då

Nu ska det inte sägas att optimismen över Intelsat är helt utan förtjänst. Som jag redan har noterat har ledningen i sin senaste resultaträkning redogjort för en mycket blygsam kapitalutnyttjingsplan för budgetåret 2018 och därefter. Om Intelsat håller fast vid det och om företaget genererar kassaflöde på nivå med vad det har uppnåtts (i genomsnitt) under de senaste fem åren, kan Intelsat mycket väl generera upp till 1 miljard dollar i positivt fria kassaflöde under de närmaste tre åren - - tillräckligt med pengar för att hjälpa företaget att börja betala sin stora skuldbelastning.

Även om sammanslagningen ryktar visar sig ogrundad, kan Intelsat inte behöva en fusion för att överleva och trivas.

Populära Inlägg

Rekommenderas