Varför International Paper Co.s andelar gick 12% på torsdagen

Varför International Paper Co.s andelar gick 12% på torsdagen

Anonim

Vad hände

Aktier av International Paper Co.

(NYSE: IP)

hoppade så mycket som 12% i handel torsdagen efter att bolaget rapporterade resultatet för tredje kvartalet 2018. Förstärkningen var gradvis hela dagen och vid 3:45 var EDT-aktierna 10, 7%.

Än sen då

Intäkterna ökade med 7% till 5, 9 miljarder dollar, vilket också slår något uppskattningar på 5, 89 miljarder dollar i intäkter från Wall Street. Nettoresultatet ökade 42, 3% till 562 miljoner USD, eller 1, 38 USD per aktie. Exklusive engångsposter var intäkterna $ 1, 56 per aktie, vilket enkelt slår upp skattningar på $ 1, 46 per aktie.

Intäktstillväxten ser inte särskilt stark ut, men den påverkades delvis av orkanen Florens, som slog i mitten av september och påverkade en del av International Paper: s verksamhet.

Nu då

VD Mark Sutton sa: "Ser vi fram emot fjärde kvartalet ser vi fortsatt god efterfrågan på våra produkter och är fortsatt säkra på vårt engagemang för att leverera stark tillväxt för helåret i 2018." Det ser ut som att de starka resultatresultaten under tredje kvartalet fortsätter under hela året. Om så är fallet kan dagens pop vara början på en bra run för International Papers aktier.