Varför iQiyi, inc. Lager tappade på torsdag

Varför iQiyi, inc. Lager tappade på torsdag

Anonim

Vad hände

iQiyi Inc.

(NASDAQ: IQ)

Aktien föll 12, 2% på torsdagen trots brist på företagsspecifika nyheter. Snarare, med aktier i den så kallade " Netflix of China" upp mer än 96% i månaden fram till gårdagens stängning, är dagens droppe sannolikt resultatet av att näringsidkare tar några av sina senaste vinster från bordet.

Än sen då

IQiyi-aktieägare har haft flera 10% -förskjutningar på en dag i de senaste veckorna. Några, som dagens, kom utan meningsfulla nyheter. Och andra följde uppmuntrande utvecklingar som analytikeruppgraderingar, positiva kommentarer till iQiyis långsiktiga vision från VD Tim Gong Yu, och starten på sin offline filmutbyggnad. Självklart hjälper det sannolikt att iQiyi bara höll sitt första offentliga erbjudande efter att ha spunnit från det tidigare moderbolaget Baidu i slutet av mars 2018 och lämnat lageret mottagligt för mer än sin rimliga andel av hype och volatilitet efter IPO.

Nu då

Det betyder inte att iQiyi inte fortsätter att stiga härifrån. Fastän bolaget bekräftade tidigare denna månad att det nu har över 61 miljoner betalade abonnenter, är det mindre än hälften av de 125 miljoner som Netflix hävdar - och fortfarande en droppe i hinken med den snabbt växande medelklassen inom Kinas befolkning på över 1, 4 miljarder människor.

Så medan det inte är kul som en hausseinvestor för att se ett visst lager dra tillbaka så svårt, bör långsiktiga aktieägare inte förlora någon sömn över iQiyis fall idag.