Varför pratar ingen om Buckeye Partners, LP Stock?

Varför pratar ingen om Buckeye Partners, LP Stock?

Anonim

Sakerna är tätt vid Buckeye Partners, LP

(NYSE: BPL)

just nu. Det bästa beviset på det är det faktum att

detta midstream olje- och naturgaspartnerskap

har knappt tagit in tillräckligt med utdelningsbart kassaflöde för att täcka sina utdelningar 2017. Men med ett över 10% avkastning och en lång historia av givande investerare med regelbunden distribution ökar, ser det ut att andelsägare blir väl belönade för de extra risker de tar på . Därför bör du börja prata om detta högavkastande partnerskap.

Några bra och dåliga distributionsnummer

Buckeye äger en samling rörledningar och lagringsanläggningar. I synnerhet når sin energilagringsverksamhet långt utöver inhemska stränder, vilket ger en väsentlig mängd diversifiering till dess verksamhet. De flesta amerikanska midstream-företagen är fokuserade endast på Nordamerika. Detta är en relativt ny drivkraft för Buckeye, som har ökat sin globala terminals verksamhet från ingenting till omkring 45% av justerat EBITDA sedan 2010.

De 8 miljarder dollar i utgifterna för förvärv och kapitalprojekt som krävde hindrade emellertid inte Buckeye från att belöna investerare bra under vägen. Partnerskapet har samlat en otrolig 22-årig strejk av konsekutiva årliga distributionsökningar. För jämförelse, branschen bellwether Enterprise Products Partners LP

(NYSE: EPD)

har en 21-årig sträcka. Med ett marknadsvärde på 7 miljarder dollar är Buckeye liten jämfört med Enterprise (56 miljarder dollar), men det kan stå i öga mot jätten när det gäller distributionstrimmer.

Problemet är täckning. Buckeyes täckningsgrad på bara 1 år 2017 låg långt under Enterprise 1.2 gånger. Det hjälper till att förklara varför Buckeye ger över 10% och Enterprise ger cirka 6, 4%. I själva verket doppade Buckeye täckning faktiskt under 1 i tredje kvartalet förra året vilket innebar att det inte täckte sin fördelning över den tremånadersperioden.

För att göra saken värre hade Buckeye regelbundet höjt sin distribution varje kvartal, men det har inte nått en ökning med tre fjärdedelar nu. Det är inte precis en övertygande signal om styrka. Lägg till det här faktum att midstream-partnerskapet startar en omgång av kapitalutgifter, efter ett stort förvärv 2017, och du kan se var investerare skulle vara oroliga över sin förmåga att stödja distributionen.

En liten tro behövs

Saken är att du inte kommer till 22 år av årliga distributionsökningar utan ett åtagande att belöna investerare. Fall i sak: Det här är inte första gången på distributionslocket har blivit tight för Buckeye. Det sjönk faktiskt under 1 på den viktiga metriska under 2013 och 2014 medan ledningen väntade på kassaflödet från nya investeringar för att komma ikapp med distributionen. Distributionstäckningen var bekvämt tillbaka över 1 år 2015 och 2016.

Tredje kvartalet 2017 täckningsbrist var delvis ett resultat av tidpunkten, med nya aktier utgivna för att slutföra miljarder dollar förvärvet av en 50% andel i VTTI, ett globalt energilagringsföretag. Totalt ökade Buckeye enhetstakt med cirka 6, 5% år 2017. Då förvärvade tillgångar börjar kasta bort kontanter, bör täckningen förbättras, vilket framgår av den 1, 01-täda täckningen som uppnåddes under fjärde kvartalet. Med det sagt, partnerskapets tillväxtplaner är inte över ännu, så förvänta dig att täckningen fortsätter att hålla kontakten och gå lite.

Gör bara inte ett berg ut ur en molehill. Vi har redan sett det långsiktiga engagemanget för distributionen på Buckeye, men det är inte det enda positiva att komma tillbaka till här. Buckeye skuld till EBITDA är till exempel i princip i linje med företagets nummer. Detta tyder på att hävstångseffekten inte är för stor för en affär heller.

Och medan Buckeye har stoppat kvartalsfördelningen ökar, följer övergången företagets kommentarer att partnerskap inte längre belönas med högre enhetspriser när de ökar kvartalsvis. En anledning till att Enterprise har valt att väsentligt sakta ner tillväxtfördelningen. Med andra ord, varför bry sig med kvartalsvisa vandringar om investerarna bryr sig inte. Buckeye kan hålla utdelningen stabil året runt 2018 och belöna fortfarande investerare med en 23: e på varandra följande årlig ökning sedan den senaste ökningen var i augusti 2017.

Titta på rätt saker

Du behöver tydligt övervaka Buckeyes distributionstäckning. Det kan bara gå så lågt innan det finns problem, förstås. Om du verkligen är riskavvikande, är Enterprise förmodligen ett bättre alternativ för dig. Men om du kan mage lite kortvarig osäkerhet, fokusera inte all din uppmärksamhet på täckningsvärdet, för det finns mer att förstå här. Just nu bör du övervaka ledningens utgiftsplaner för att se hur dessa investeringar spelar ut. Så länge som framsteg görs och distributionstäckningen inte faller av en klippa är det högst troligt att detta partnerskaps distribution kommer att hålla - precis som det har under tidigare perioder av tillväxt.