Varför Juniper Networks, Inc.-andelar föll så mycket som 11,5% idag

Varför Juniper Networks, Inc.-andelar föll så mycket som 11,5% idag

Anonim

Vad hände

Andelar av företagsnätverksutrustningstillverkare Juniper Networks

(NYSE: JNPR)

dämpade så mycket som 11, 5% på fredagen, efter frisläppandet av solida kvartalsresultat hamstrung av en svag tredje kvartalet vägledning uppdatering. Från och med middag, EDT, handlade Juniper-aktien 10, 3% lägre.

Än sen då

Under andra kvartalet sjönk Juniper-resultatet med 8% året innan till 1, 20 miljarder dollar. Analytiker hade letat efter ungefär 1, 18 miljarder dollar, så det var inte så illa i sammanhanget. Berättelsen var densamma på Juniper's bottom line, där justerat resultat sjönk 16% till $ 0, 48 per utspädd del men översteg fortfarande Wall Streets $ 0.44 konsensusuppskattning.

Vidare vände Juniper ledning ett intjäningsmål nära $ 0, 44 per aktie för tredje kvartalet tillsammans med intäkterna på cirka 1, 17 miljarder dollar. Här hade analytiker förväntat sig något mer som $ 0, 51 per aktie respektive 1, 22 miljarder dollar. Och så började Juniper investerare springa för utgångarna.

Nu då

Juniper VD Rami Rahim medgav att tredje kvartalet prognosen såg lite svag men påminde investerare att hålla ett öga på den långsiktiga horisonten.

"Medan tidsplanen för implementering påverkar vår tredje kvartalsutsikter, är vi övertygade om att verksamheten kommer att återgå till årets tillväxt under fjärde kvartalet och att vi har rätt lösningsportfölj och strategi för att driva långsiktig framgång på lång sikt, säger Rahim i ett förberedt uttalande.

Det rosa fjärde kvartalet var inte ens baserat på den kommande ökningen av 5G trådlösa systemuppgraderingar. I stället vilade den på en skiftande säsongsprofil för Junipers normala verksamhet i en stabil prissättningsmiljö. 5G-boostet kommer att falla under 2019 och därefter.

"Jag tror att det skulle kunna finnas andra katalysatorer som 5G-utbyggnader och tunnelbana, men helt uppriktigt, nej, det här är inte något vi modellerar i våra antaganden under de närmaste kvartalen", förklarade Rahim om inkomstinkomsten. "Det är något som vi är hoppfulla kommer att hjälpa till under de närmaste åren."

Så uppriktigt sett ser jag inte hur dagens knäkroppsmarknadsreaktion är meningsfullt på lång sikt. Det här ser ut som en utmärkt inköpsmöjlighet för ett högkvalitativt företag med starka och hållbara utsikter.