Varför Kandi Technologies Group föll 22,4% i mars

Varför Kandi Technologies Group föll 22,4% i mars

Anonim

Vad hände

Aktier i Kandi Technologies Group

(NASDAQ: KNDI)

sjönk 22, 4% i mars, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence. Tillverkarens lager av elbil (EV) såldes efter officiella nyheter att Kina skulle minska sina subventioner för elbilar.

Kina förväntades redan meddela subventionens minskning, men flytten kom med utsikter till ytterligare nedskärningar och Kandi Technologies såg branta försäljningar under månaden eftersom investerare vägrade möjligheten att landets regering kommer att ta en mindre hjälpsam och mer händer -off-tillvägagångssättet till EV-marknaden.

Än sen då

Kandi rapporterade resultatresultatet för helåret den 15 mars, men det är inte klart att frisläppandet hade stor inverkan på aktieutvecklingen. Intäkterna för året ökade med 9, 4% till 112, 4 miljoner dollar och företagets nettoförlust sjönk till 8, 8 miljoner dollar - förbättrad från den 23, 2 miljoner USD justerade förlusten som den publicerades 2017.

Även om subventionens snettspektrum hade en betydande inverkan, kan Kandi Technologies lager också ha beretts för lite av en korrigering. Bolagets aktier fick cirka 30% i februari efter att National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gav allt klart för att två av företagets fordon skulle importeras för användning på den amerikanska marknaden.

Nu då

Utöver nyheterna om subventionens nedskärningar kan svag försäljning i Kina också ha medfört sig i Kandi sälj-offs förra månaden. Februari s försäljningsspårning kom fram i mars, med nyheter som enhetsförsäljningen hade fallit med 14% året innan. Den negativa försäljningsutvecklingen fortsatte i mars, med enhetsförsäljning som sjönk ungefär 12% från månadens försäljning år 2018.

Den kinesiska bilförsäljningen har nu fallit i 10 månader rakt och vissa prognoser förväntar sig att svagheten kommer att fortsätta fram till 2019. Men andra prognoser tyder på att de långsiktiga utsikterna för elbilsmarknaden i landet fortsätter att vara lovande. Det betyder inte att Kandi Technologies nödvändigtvis kommer att behålla en varaktig position i rymden, eftersom det cirka 400 miljoner dollar marknadsbolaget har gott om större, mer resursrik konkurrens. Företaget värderas till cirka 2, 6 gånger efterföljande försäljning.

Populära Inlägg

Rekommenderas