Varför landa Joss Whedon att regissera "Batgirl" är en vinnare för Time Warner

Varför landa Joss Whedon att regissera "Batgirl" är en vinnare för Time Warner

Anonim

Time Warner

(NYSE: TWX.DL)

har skrivit Avengers serie regissör Joss Whedon för att göra en Batgirl film som ingår i sin DC Extended Universe (DCEU) film franchise. Förutom tv-serier inklusive Buffy: The Vampire Slayer och Firefly, Whedon är känd för att skriva och styra Disneys

(NYSE: DIS)

första två Avengers filmer, så regissörens flytt till DCEU-franchisen presenterar en anmärkningsvärd kreativ shakeup i den filmiska superheltävlingen.

Nyheter från en Batgirl-film gör det klart att Warner bankar på karaktärer från Batman-universet som grunden för sin superherofilmfranchise. Förutom kommande Batman och Batgirl-filmer utvecklar företaget också en film runt Nightwing-karaktären; ett projekt centrerat på Harley Quinn och andra kvinnliga antiheroes, dubblerade Gotham City Sirens; och en uppföljare till självmordsgrupp.

Varför det spelar roll

DCEU är Warners mest värdefulla underhållnings-franchise och packar stora box-office och merchandising potential, men på många sätt har det inte gått till en idealisk start. Efter att ha brutit igenom recensioner för de tre första filmerna i den anslutna filmserien och en uppsjö av direktorerade avvikelser och negativ publicitet kring kommande projekt, visar tillägget av Joss Whedon till DCEUs kreativa lag som en välkommen bit av goda nyheter för franchisen.

Whedon krediteras med att hjälpa till att vända Disneys Avengers och Avengers: Age of Ultron till enorma framgångar, och hans varumärke med snygg dialog och meta-humor har blivit viktiga ingredienser i framgången för Marvel Cinematic Universe. Regissören har också blivit lovordad för sin hantering av kvinnliga karaktärer, särskilt i Buffy-serien, och hans stil och track record föreslår att han skulle vara en bra passform för en annan kvinnlig ledd serie i DCEU.

Med Warner som syftar till att göra superhjälteuniverset mindre bräckt och mer tillgängligt, kan Whedon ombord hjälpa serien att hitta sin nya ton och skapa fördelar som sträcker sig bortom Batgirl-filmen.