Varför matcha Group Inc. Stock popped idag

Varför matcha Group Inc. Stock popped idag

Anonim

Vad hände

Investerare föll för Match Group Inc.

(NASDAQ: MTCH)

igen idag, efter att online-dataspecialisten uppvisade bättre än förväntad omsättningstillväxt under tredje kvartalet och erbjöd en robust utsikter på grund av styrkan i Tinder.

Från och med kl 23:23 EST ökade beståndet med 11, 4%.

Än sen då

Intäkterna ökade med 19% till 343, 4 miljoner dollar, motsvarande Q4 i 2016 för snabbast kvartalsvis tillväxt som ett börsnoterat företag och slog snabbt förväntningarna på 329, 9 miljoner dollar. "Fantastiskt resultat" på Tinder körde topplinjen, enligt VD Greg Blatt, och stabiliseringen av Match.com och OkCupid hjälpte också.

Tinder lade till 476.000 betalade medlemmar i kvartalet, en ny rekord och Tinders betalda medlemslängd ökade 2, 5 miljoner förra kvartalet, med totalt betalade medlemmar på 18% till 6, 56 miljoner. De totala rörelsekostnaderna ökade med 28%, en ökning av omsättningstillväxten delvis på grund av utövandet av Tinder-alternativ som ökade kostnader på 11 miljoner dollar samt en ökning av aktiebaserad ersättning. De totala anställningskostnaderna ökade med 24, 6 miljoner dollar under perioden.

Som ett resultat var rörelseresultatet platt och justerad vinst per aktie föll från 0, 22 dollar till 0, 19 USD, vilket missade uppskattningar till 0, 22 dollar, men marknaden tycktes ignorera det eftersom det inte borde vara en bestående fråga.

Blatt sammanfattade prestandan och sa: "Sammanlagt företagsmoment växer och vi är mycket väl positionerade för att Mandy Ginsberg ska kunna utta VD-rollen." Ginsberg tar över styrelsen i det nya året då Blatt går ner efter 14 år.

Nu då

Matchgruppens vägledning var särskilt lovande, eftersom företaget ser en omsättning på 355 miljoner dollar - 365 miljoner dollar, med en tillväxt som accelererar igen. I mitten av den vägledningen skulle topplinjen öka med 22%. Ledningen såg en liknande ökning av betald medlemsantal vid Tinder från tredje kvartalet på grund av populariteten hos Tinder Gold, den senaste betalda versionen av den populära, swipe-baserade appen.

Aktien är nu upp 61% de senaste tre månaderna sedan Tinder Gold lanserades. Marginaler bör börja förbättras, liksom företaget utnyttjar sina senaste investeringar på Tinder och dess andra märken, vilket innebär att den senaste tidens överskott kunde vara långt ifrån.