Varför Natus Medical Stock droppade 18,1% i februari

Varför Natus Medical Stock droppade 18,1% i februari

Anonim

Vad hände

Aktier av Natus Medical

(NASDAQ: BABY)

föll 18, 1% i februari, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence. Tillverkaren av medicinsk utrustning och utrustning för nyfödda rapporterade blandat fjärde kvartalet 2018 resultat den 13 februari.

Än sen då

Natus har i allmänhet varit ett förvärvande företag med en strategi att växa genom små inköp eller bolagsmässiga förvärv som kan hjälpa till att förbättra sina marginaler. Men de senaste åren har dessa förvärv avtagit. Dess senaste förvärv var hela vägen tillbaka 2017, då den köpte Integra LifeSciences neurokirurgiska tillgångar.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Natus Medical.

Utan nya förvärv för att förbättra marginalerna har bolaget främst fokuserat på organisk tillväxt. För vissa av dess produkter har detta varit en framgångsrik strategi. Dess otoscan-maskin, som exempelvis skannar inuti ett spädbarns inre öra för att säkerställa bättre passform för hörselhjälpmedel, har varit en ljuspunkt sedan den introducerades i Q3 2018. Under Q4 2018 skickades 120 Otoscan-enheter, mer än dubbla numret placerat i Q3.

Men en superstjärnprodukt har inte räckt för att kompensera svagheten någon annanstans i portföljen. Förra kvartalet postade bolaget 141 miljoner dollar, den högsta kvartalsintäkten i sin historia, men nettoförlusten blev fortfarande besviken. Det har inte haft ett lönsamt kvartal sedan början av 2017. Tillfogande av förolämpning mot skada gav den svag vägledning för 2019, vilket skickade investerare att flyga för utgångarna.

Nu då

Det här är ett tufft samtal. Å ena sidan har Natus en viss allvarlig tillväxtpotential genom sina Otoscan-maskiner och några andra högkvalitativa produkter som neoBlue-fotomotståndet för behandling av nyfödd gulsot. Om försäljningen verkligen tar slut kan Natus återgå till tillväxt.

Men totalt sett har förvärvstorken inte fungerat för företaget. Trots att intäkterna ökar är intäkterna negativa, och även justerat resultat väntas bli svagare det närmaste året. Jag skulle inte köpa nya aktier i Natus just nu, och om jag ägde aktier skulle jag starkt överväga huruvida pengarna skulle kunna användas bättre på andra ställen.