Varför Nektar Therapeutics Stock fick 29% i januari

Varför Nektar Therapeutics Stock fick 29% i januari

Anonim

Vad hände

Nektar Therapeutics

(NASDAQ: NKTR)

aktieägare trampade marknaden förra månaden när deras lager ökade med 29% jämfört med en ökning med 8% i S & P 500, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence.

Rallyet gjorde lite för att vända den bredare nedgången i cancerbehandlingsspecialistens aktier, vilket är 37% lägre året jämfört med en 3% uppgång på den bredare marknaden.

Än sen då

Arrangemanget fastställdes för januari i sammanträdet genom en svår 2018 som såg Nektaraktierna med 45%. Företaget bokade bara 46 miljoner dollar av intäkterna under årets tre första kvartal för att kompensera bara en liten del av sin forskning och utveckling. Lovande tumöranfallande behandlingar har inte blivit lika bra som investerare hoppades att de skulle.

Mot bakgrund av detta visade aktierna i början av januari efter ledningens pipelineuppdatering att flera av dess läkemedelsbehandlingar, inklusive NKTR-214, fortsatte genom kliniska prövningar i sena lägen.

Kolla in det senaste Nektar-intäktssamtalet.

Nu då

Nektar har två anmärkningsvärda behandlingsstudier som lanseras under de första månaderna 2019. Tack vare sitt samarbete med droggiganten Bristol-Myers Squibb har företaget gott om pengar för att se det genom dessa kliniska tester och många fler att komma. Investerare verkar dock vänta på konkreta bevis på kommersiell framgång, vilket är meningsfullt med tanke på att aktier fortfarande är dyra - värderade till nästan sju gånger de 1, 2 miljarder dollar i intäkter som Nektar förväntas boka för 2018.

Populära Inlägg

Rekommenderas