Varför NeoPhotonics-aktier hoppades och sedan föll idag

Varför NeoPhotonics-aktier hoppades och sedan föll idag

Anonim

Vad hände

Aktier av NeoPhotonics

(NYSE: NPTN)

gick på en berg-och dalbana på fredag ​​efter torsdagskvällens rapport för andra kvartalet. Aktien steg så mycket som 6, 5% på morgonsessionen men återvände till 52 veckor låg på eftermiddagen, vilket slutligen återhämtade sig något för att stänga 10, 9%.

Än sen då

Tillverkaren av optoelektroniska komponenter för användning i fiberoptisk nätverksutrustning skickade några blandade signaler i denna rapport. Intäkterna sjönk 26% året innan på grund av en tidigare avslöjad ordernedgång från sin största kund (Huawei) och andra kunder i Kina. Förra årets resultat uppgick resultatet till $ 0, 15 per aktie till en nettoförlust av samma storlek, drevet av suboptimala tillverkningsbelastningar på grund av den kinesiska avmattningen.

Det är alla dåliga nyheter, men försäljningen visade sig vara något starkare än analytikerens konsensus och det negativa resultatet var mindre.

Ledningens vägledning för tredje kvartalet gick långt ifrån den nuvarande analytikerns syn på både topp- och bottenlinjen.

Nu då

NeoPhotonics vd Tim Jenks noterade att verksamheten förbättras i Nordamerika och stabiliserar sig i Kina, men det är fortfarande långt ifrån att återgå till den faktiska försäljningsökningen och vinsten skrivs ut med svart bläck.

Huawei är enligt uppgift att stärka sin nätverksutrustning bygger just nu, men det kommer inte att påverka NeoPhotonics förrän den kinesiska jätten har arbetat genom ett stort överutbud av optoelektroniska komponenter från sina lager.

Så NeoPhotonics slår på bromsarna på sina produktionslinjer och vidtar åtgärder för att minska driftskostnaderna totalt sett på kort sikt. Som aktieägare kan jag bara hoppas att nedskärningarna inte är för djupa för att låta NeoPhotonics dra nytta av den oundvikliga marknadsundersökningen.

Lyckligtvis verkar Jenks tänka på samma sätt.

"Även om dessa problem kan överväga tunnelbana tillväxt och 400G vinster och relaterade tidiga transporter inom en kort period, tror vi att de medellånga och långsiktiga marknadsförarena för vår verksamhet fortfarande är övertygande, bland annat i Kina, eftersom de fortsätter att bygga upp nationell ryggrad, provins- och tunnelbanenätverk ", sa Jenks i resultaträkningen.