Varför Portola Pharmaceuticals kraschade 25% idag

Varför Portola Pharmaceuticals kraschade 25% idag

Anonim

Vad hände

Efter att bolaget rapporterade sin fjärde kvartals finansiella rapporter och avslöjade att Food and Drug Administration har begärt ytterligare information om AndexXa, ett läkemedel som byrån redan avvisat, aktier i Portola Pharmaceuticals

(NASDAQ: PTLA)

tumlade 25, 4% idag.

Än sen då

Portola Pharmaceuticals två mest avancerade droger är Bevyxxa, ett antikoagulant som vann FDA-godkännande förra året och lanserades i januari 2018 och AndexXa, ett antikoagulant reverseringsmedel under FDA-granskning för godkännande.

Nyligen lanseringen av Bevyxxa innebär att Portola Pharmaceuticals kvartalsfinansiering inte ger mycket insikt. Avsaknad någon produktförsäljning under kvartalet rapporterade företaget 9, 8 miljoner dollar i samarbete och licensintäkter och en förlust på 91, 8 miljoner dollar.

På konferenssamtalet gav ledningen viss färg på sin verksamhet och tyvärr var inte allt uppmuntrande.

Den goda nyheten är att Portola Pharmaceuticals har säkrat försäkringsskydd för Bevyxxa för cirka 98 miljoner liv och ledning tror att försäljningen kan börja meningsfullt rampa upp senare i år.

Den dåliga nyheten är dock att AndexXas starttidslinje kan vara i fara. Under sitt konferenssamtal avslöjade ledningen att en begäran från EU: s tillsynsmyndigheter om ytterligare uppgifter om AndexXa by kommer att driva sitt beslut om drogen tillbaka mot slutet av detta år. Vidare avslöjades att FDA också begär mer information om AndexXa. Det säger inte att begäran kommer att försena FDA: s beslut utöver det schemalagda 4 maj datumet, men det är möjligt.

Nu då

Bevyxxa och AndexXa har potential att vara miljarder dollar blockbusters, men det finns frågor som investerare behöver svar på. Specifikt kommer Bevyxxa att leva upp till förväntningarna, och kommer AndexXas godkännande att försenas?

Vi kommer att få reda på svaret på Bevyxxa-frågan under de närmaste kvartalen, så investerare vill se försäljningsutvecklingen för att bekräfta att receptvolymen klättrar så snabbt som förväntat. När det gäller AndexXa hoppas ledningen ge mer inblick i FDA: s förfrågan när den presenterar data vid American College of Cardiology-mötet den 12 mars. Förhoppningsvis kommer det att kunna bekräfta AndexXas beslutsdatum för FDA då.

Populära Inlägg

Rekommenderas