Varför Ralph Lauren-aktier hoppa i dag

Varför Ralph Lauren-aktier hoppa i dag

Anonim

Vad hände

Ralph Lauren

(NYSE: RL)

Aktien har hoppat i dag, upp med 10% från 12:45 pm EDT, efter att klädtillverkaren rapporterat bättre än förväntat skattemässigt resultat för första kvartalet.

Än sen då

Bolaget redovisade en omsättning på 1, 35 miljarder dollar, en minskning från 1, 55 miljarder dollar för ett år sedan, men något före analytikerns förväntningar. Justerat vinst per aktie kom in på $ 1, 11, enkelt slog $ 0, 96 per aktie i justerad vinst som Street var modellering för.

Företaget har minskat rabatter i syfte att stärka lönsamheten, vilket bidrog till en bruttomarginal med 210 punkter. Varulager minskade också med 31%, då Ralph Lauren förbättrade lageromsättningen och effektiviteten.

Nu då

Försäljningen i jämförbara butiker i Nordamerika sjönk 8% på en konstant valuta baserad på 22% minskning av e-handel och 4% minskning av mäklareaffären. Comps i Europa föll också 8%, medan comps i Asien ökade med 2%.

"Samtidigt som vi tar itu med utmaningar i vår verksamhet, har vi stora möjligheter framåt och vi går framåt med brådska", säger VD Patrice Louvet. "Ralph och jag är fokuserade på att aktivt utveckla varumärkesuttrycket och konsumentupplevelsen så att vi i slutändan kan förnya tillväxten och återgå till ledande. Vi fortsätter att bygga en stark grund för framtida tillväxt, vilket framgår av våra framsteg i kvartalet på nyckelelementen av Way Forward planen. "

Finansiella kvartalsomsättningen förväntas minska med 9% till 10%. Ralph Lauren bekräftade sin helårsledning, som beräknar nettoomsättningen att falla 8% till 9%, med en rörelsemarginal på 9% till 10, 5%.