Varför andelar av sängbadet och bortom hoppa i dag

Varför andelar av sängbadet och bortom hoppa i dag

Anonim

Vad hände

Andelar av sängbad och bortom

(NASDAQ: BBBY)

steg på måndag efter att återförsäljaren fått en analytikeruppgradering. Aktien var cirka 7, 1% vid 12:15 EDT.

Än sen då

Analytiker hos Raymond James höjde sin rating på börsen till marknaden utföra från ett tidigare betyg av underpresterande. Deras uppfattning är att en förbättrad konsumtionsmiljö bör hjälpa företagets försäljning.

Bed Bath & Beyond stock har blivit tumbling sedan 2015, ner cirka 75% från topp. Återförsäljarens marginaler har försämrats sedan 2011, skadats av onlinekonkurrens och ett ökande beroende av kuponger för att driva försäljningen. För den efterföljande tolvmånadersperioden lyckades företaget bruttomarginalen med 35, 7% och en rörelsemarginal på 5, 6%. De är nere från 41, 4% och 16, 5% i räkenskapsåret 2012.

Fortfarande drar andra återförsäljare nytta av starka konsumtionsutgifter. Target posted blockbuster resultat förra månaden, och till och med cirkulera-the-drain Sears Holdings ser sina försäljningsutvecklingar förbättras. Bed Bath & Beyond kunde se en försäljningsökning när den rapporterar resultatet för andra kvartalet den 26 september.

Nu då

Även om Bed Bath & Beyond dra nytta av starka konsumtionsutgifter kan det bara vara tillfälligt. Företaget står inför konkurrens från rabatterade återförsäljare, Amazon, Wayfair och andra, vilket tvingar det att konkurrera på pris. Det kommer vara svårt för Bed Bath & Beyond att öka sina marginaler med tanke på den intensiva konkurrensen.

Aktien förefaller billigt, handel för bara 8, 5 gånger genomsnittet analytiker uppskattning för 2018 resultat. Goda resultat kan säkert skicka beståndet stigande, men intäkterna har sjunkit under de senaste åren, och den här utvecklingen har inte visat några tecken på att vända.

Populära Inlägg

Rekommenderas