Varför Cisco Systems andelar ökade 27% år 2017

Varför Cisco Systems andelar ökade 27% år 2017

Anonim

Vad hände

Aktier av nätverksutrustning jätte Cisco Systems

(NASDAQ: CSCO)

ökade 26, 7% år 2017, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence. De flesta av dessa vinster kom sent på året efter att bolaget rapporterade solid kvartalsresultat i november och vägledde sin första årliga omsättningsökning om två år.

Än sen då

Genom den 14 november - dagen före Cisco: s kvartalsrapport för kvartalet 2018 - var beståndet uppe på cirka 12, 6% år 2017. Det sprang S & P 500 med cirka 2, 5 procentenheter vid den tidpunkten, men det hade konsekvent slagen intäkter och intäkter förväntningar. Cisco har emellertid inte rapporterat en ökning av omsättningen jämfört med slutet av 2015, vilket sannolikt bidrog till den bristande aktieutvecklingen.

Med sin första kvartalsrapport ändrade Cisco historien. Det slog på intäkter och intäkter, och styrde också för omsättningstillväxten från 1% till 3% under andra kvartalet. Den tillväxten förväntas trots en löpande intäktsslag på 1, 5% till 2% från Ciscos övergång till abonnemangsprodukter och en återkommande affärsmodell.

Denna prognostiserade återgång till tillväxt gav några bevis på att Ciscos någonting smärtsamma övergång till mjukvara, tjänster och abonnemang slutligen lönar sig. Aktien ökade med 12, 5% under den senaste månaden och hälften av året, vilket gav S & P 500 3, 7% vinst för perioden. För helåret överträffade Cisco indexet med mer än sju procentenheter.

Vad kommer härnäst?

Under det första kvartalet uppgick intäkterna från återkommande källor till 32% av bolagets totala, upp tre procentenheter år över år. Det drivs inte bara av abonnemang i mindre segment som säkerhet, men också inom kärnverksamhetsområdena. Ciscos senaste Catalyst 9000-växelström levereras med en abonnemang som standard, och VD Chuck Robbins sa på Q1-konferenssamtalet att de allra flesta kunderna uppgraderade till sitt mest avancerade abonnemangsavtal.

Cisco borde också dra nytta av den översyn som gjordes sen i fjol. Ledningen har sagt att de planerade att uppköpa återköp om företaget fick repatriera pengar till en gynnsam skattesats - vilket det nu kan. Inga konkreta meddelanden har gjorts ännu, men tiotals miljarder dollar i ytterligare lageråterköp kunde ligga på bordet.

Cisco-aktien är inte så billig som den var i början av 2017, eftersom den handlar om cirka 16 gånger den genomsnittliga analytikerns uppskattning för justerat finansiellt 2018-resultat. Men det är fortfarande inte alltför dyrt, särskilt med en stor återköpstillväxt som hotar. Företaget kommer fortfarande att behöva bevisa att avkastningen till intäktstillväxten är hållbar, men om det kan, kan det här lageret vara i ett annat bra år.

Populära Inlägg

Rekommenderas