Varför delar av Ford Motor Company stiger idag

Varför delar av Ford Motor Company stiger idag

Anonim

Vad hände

Andelar av Ford Motor Company

(NYSE: F)

ökar idag, upp 7, 9% till 8, 82 USD från 11:00 EDT, efter att automaker rapporterat resultatet för tredje kvartalet och upprepade sin tidigare vinstledning för helåret efter stängning av marknaden på onsdag.

Än sen då

Fords tredje kvartal var faktiskt inte så bra. En väsentlig försämring av Fords verksamhet i Kina drev en minskning med 37% jämfört med året innan, och bolagets 0, 29 USD i justerat resultat per aktie missade Wall Streets uppskattning med 0, 01 USD.

Men det kunde ha varit värre, och investerare hade fruktade att det skulle kunna vara. Fords tredje kvartalsrapport kom i kölvattnet av en notering från inflytelserik analytiker Adam Jonas från Morgan Stanley som föreslog Fords vinst och dess utdelning skulle kunna vara i fara.

Men Ford försäkrade investerare på båda punkterna. Företaget behöll sin helåriga vinstledning, vilket kräver att det justerade resultatet per aktie ska ligga mellan $ 1, 30 och $ 1, 50. Ford har genom de första tre kvartalen tjänat $ 1, 00 per aktie. Och både VD Jim Hackett och CFO Bob Shanks upprepade Fords avsikt att fortsätta betala sin nuvarande kvartalsutdelning "genom cykeln", vilket betyder genom en lågkonjunktur - även om det måste knacka på sin rejäla kontanthack (23, 5 miljarder kronor per 30 september) för att göra det.

Ford tog också upp en annan av de oro som uttrycktes i Jonas 'anteckning. Problemet (delat av många andra, inklusive mig själv) är att Ford inte har kommit fram med detaljer om sin plan för omstrukturering av de oroliga delarna av sin verksamhet. Chefer delade nya detaljer om tillståndet i Fords Kina-vändning och dess europeiska verksamhet, som har glidit för att förlora pengar efter flera starka kvartal.

Resultatet: Det verkar som om Ford lyckades försäkra Wall Street om att det har en bra plan för att återuppliva sin verksamhet och öka marginalerna under de närmaste åren, samtidigt som den behåller sin attraktiva utdelning.

Nu då

Som nämnts ovan behöll Ford sitt helårslöne. Vi väntar på att se om Ford kan leverera efter fjärde kvartalet - och få en bättre känsla för när vi kan förvänta oss att saker och ting förbättras i Kina och Europa.

Populära Inlägg

Rekommenderas