Varför Sierra Wireless, Inc. Stock popped idag

Varför Sierra Wireless, Inc. Stock popped idag

Anonim

Vad hände

Aktier av Sierra Wireless Inc.

(NASDAQ: SWIR)

var upp 16, 7% från klockan 13:00 EDT på fredag ​​efter att saker om rent pure play meddelade starka resultat för första kvartalet 2017.

Än sen då

Kvartalsintäkterna ökade 13, 3% året innan till 161, 8 miljoner dollar, inklusive 10% tillväxt i OEM Solutions till 133 miljoner dollar, 44, 8% tillväxt i företagslösningar till 21, 7 miljoner dollar och en 2, 1% ökning av moln och anslutningstjänster till 7, 1 miljoner dollar. Nettoresultatet tredubblades nästan från samma period sedan till 7, 7 miljoner dollar, eller 0, 24 dollar per aktie.

Som en jämförelse gav Sierra Wirelesss vägledning förra kvartalet en lägre intäkt på 152 miljoner dollar till 161 miljoner dollar och justerade vinst per aktie i intervallet $ 0, 13 till 0, 20 USD.

Sierra Wireless gjorde också ett litet förvärv i slutet av kvartalet och betalade 3, 2 miljoner dollar kontant för tillgångarna till GlobalTop Technology: s GNSS-inbyggda modulverksamhet. För det perspektivet genererade det verksamheten cirka 5 miljoner dollar i omsättning under de senaste 12 månaderna, medan det i stort sett brutit sig i botten. Men det bör avsevärt utöka Sierra Wirelesss portfölj av mobil-, Wi-Fi- och Bluetooth-moduler på nyckelmarknader, inklusive spårning av tillgångar, telematik, dronor och bilar.

Nu då

För det nuvarande kvartalet förutser Sierra Wireless en omsättning på 165 miljoner dollar till 175 miljoner dollar, vilket bör översättas till ett justerat resultat per aktie på 0, 24 dollar till 0, 32 dollar. Med tanke på att det ingår en hel kvartals bidrag från GlobalTops GNSS-verksamhet - som skulle inverka på cirka $ 1, 25 miljoner och ingen vinst, förutsatt att resultatet är stadigt under året - ligger båda områdena avsevärt över investerarnas förväntningar på justerat resultat av $ 0, 16 per aktie på intäkter på $ 155, 9 miljoner.

I slutändan var detta ett snitt och torkat fall av Sierra Wireless beating förväntningar och erbjuder uppmuntrande vägledning - och det är ingen överraskning att se aktier trading högre idag.