Varför SM Energy Stock sänker idag

Varför SM Energy Stock sänker idag

Anonim

Vad hände

Aktier av SM Energy

(NYSE: SM)

sjönk på torsdagen och sjönk 13% vid 2:30 PM EST. Kör nedgången var olje- och gasbolagets fjärde kvartalsresultat och dess utsikter för 2019.

Än sen då

SM Energy redovisade solida resultat för det fjärde kvartalet totalt sett. Produktionen ökade under kvartalet med 9% jämfört med kvartalet på grund av stark tillväxt i Permian Basin. Trots denna tillväxt rapporterade bolaget en justerad nettoförlust på $ 20 miljoner, eller $ 0, 18 per aktie, men det var $ 0, 01 per aktie bättre än konsensusberäkningen. Körförlusten var svagare oljepriser och NGL-priser (naturgasvätskor) under kvartalet.

SM Energy presenterade också sina framtidsutsikter för 2019. Olje- och gasproducenten planerar att spendera mellan 1 miljard dollar till 1, 07 miljarder dollar i år på borrning av fler brunnar, vilket är 22% mindre i mitten än förra året. Det är tillräckligt med pengar för att öka sin produktion i Permian med 20%, samtidigt som produktionen i Eagle Ford ligger ungefär platt med 2018-nivå.

Trots den stora utgiftsreduktionen förväntar sig SM Energy att utnyttja det kassaflöde som det kan producera till nuvarande oljepriser under första halvåret samtidigt som man strävar efter att generera fria pengar under andra halvåret. Den planen att utnyttja är en oro, eftersom de flesta kamrater syftar till att leva långt under deras medel år 2019.

Nu då

SM Energy går mot kornet i år genom att sträva efter att utnyttja kassaflödet så att det kan fortsätta rampa upp i Permian trots lägre oljepriser och regionens pipelinebegränsningar. Medan företaget hoppas att det kommer att nå en inflektionspunkt vid halvårsskiftet och börja generera fria pengar, är dess nuvarande strategi aggressiv med tanke på de mindre än idealiska marknadsförhållandena. Som sådan skulle den planen kunna komma tillbaka om oljepriset tar en annan tumör.

Populära Inlägg

Rekommenderas