Varför Square satsar på Bitcoin och Banking

Varför Square satsar på Bitcoin och Banking

Anonim

Betalningsföretaget Square

(NYSE: SQ)

är känd för att trotsa konventionen. Från början var torget tänkt att tjäna nischens nisch närmaste nisch. Företaget började när en glasblåsare som blev en vän till VD Jack Dorsey, behövde en kreditkortsläsare. Inga andra finansinstitut fyllde det tomrummet, så Square skapades. Problemet löst.

Snabbspridning nio år och Square trotsar konventionell finansiering genom att placera små satsningar på bitcoin och utforska möjligheter inom bank. En är extremt ny, den andra kan vara smärtsamt stel. Därför är Square tvungen att driva båda, och vad det signalerar för investerare.

Betydelsen av hastighet

Squares ledningsgrupp har insett sedan dag ett att hastigheten är kritisk för allt det gör. Först var hastigheten viktig för att bearbeta kreditkort. Då var det kritiskt att locka leverantörer att ladda ner sin app för att komma igång. Nu är det förutsättningen för Square's Instant Deposit, vilket möjliggör snabba insättningar för leverantörer.

Ledningsgruppen på Square ser liknande möjligheter i bitcoin och banking. För att vara säker, är det inte meningsfullt för företaget just nu: Bitcoin beskrivs som "väldigt immateriellt" av Kvadratens CFO under det senaste inkomsterna, och företaget har bara ansökt om - ännu inte fått - en bankcharter.

Men potentialen lockar. Bitcoin är attraktivt eftersom det är en rent digital valuta och, enligt Square, är i hög efterfrågan bland sin kärngrupp. På ett sätt som skiljer det från andra finansbolag har bolaget börjat erbjuda sina användare av sin Square Cash app möjlighet att köpa bitcoin. Och det här är något som kan ske omedelbart. Om bitcoin blir en bona fide valuta eller inte, är tekniken bakom krypto intressant för ett digitalt inhemskt företag som Square också.

Bank, under tiden, är en bransch där stabilitet och säkerhet trumffart, men den dynamiken förändras. Tekniken har gjort det möjligt för produkter att komma fram som kombinerar alla tre, inklusive Quickens Rocket Mortgage och banker utan murar och murbruk som Internetbanken

(NASDAQ: BOFI)

. Det finns också äldre banker involverade, men få omfamnar den nedre delen av marknaden på samma sätt som Square.

Som CFO Sarah Friar påpekade samtalet, vill användarna "ha snabb tillgång till kapital". Hittills har det varit genom betalningar. I framtiden kan det vara genom bitcoin och bank.

Demokratisering av ekonomi

Utöver fart handlar Square om "åtkomst". Ledningsgruppen betonade denna punkt nio gånger på det senaste inkomsterna. De hänvisade också till "underserved" och "underbanked" publiken som har varit deras fokus sedan dag ett.

Dessa är de minsta av de små kunderna, från glasblåsare till matbilar. De har vanligtvis inte tid eller pengar för clunky eller dyr traditionella banktjänster, men de kan fortfarande dra nytta av "tillgång" till en strömlinjeformad version av dessa tjänster.

Hur relaterar bitcoin till åtkomst? Square hade detta i aktieboken: "Vi observerade att det här var en funktion som våra kunder ville ha, och vi stöder Bitcoin eftersom vi ser det som ett steg i den långsiktiga vägen mot större ekonomisk tillgång för alla." Tänkandet går så här: Bitcoin är som en kryptokurrency 100% virtuell, vilket kan göra det mer tillgängligt för människor som lever i avlägsna, underbankade områden i världen. Square har redan haft framgång med ett företagsamt men dåligt tjänat demografiskt, så det är vettigt att omfamna en teknik som kan bredda den potentiella publiken.

När det gäller banker noterade Jack Dorsey: "Vi kommer att expandera de finansiella tjänsterna vi erbjuder, och vi fortsätter att fokusera på de undervärderade. Tillgång till finansiella verktyg som förmågan att acceptera kortbetalningar och därför aldrig missa en försäljning ger människor möjlighet att delta och trivas i ekonomin. "

Återigen förstärker Square sitt värdeförslag genom att använda teknik för att ge ett större utbud av verktyg till en bred men inte nödvändigtvis välskött kundbas. Få andra i bankvärlden gör detta så bra, vilket ger Square ett sätt att manövrera.

Den långtgående ambitionen

Slutligen avslöjar Squares växande intresse för bitcoin och banking omfattningen av sin bredare ambition. Företaget har avrundat sin kärnverksamhet genom att flytta från betalningar till saker som fakturering, lön och instrumentbrädor tidigare. Square Cash och Square Capital signalerade ett hopp från säljare till individer. Och de långsiktiga målen fortsätter att expandera.

Enligt Dorsey: "Vi bygger ett sammanhängande ekosystem för att tjäna hela spektrumet av omnichannelhandel, så att säljare kan engagera sig med köpare var de än är."

Ord som "sammanhängande" och "omnichannel" innebär en komplett serie finansiella tjänster. Och om Square har som målsättning att erbjuda ett brett spektrum av finansiella verktyg till kunderna, måste det omfamna allt från det nya och roman-liknande bitcoinet till den traditionella och etablerade banken.

Takeaway för investerare

Bitcoin och banking, vid denna tidpunkt, liknar olja och vatten: De är inte polära motsatser, men de blandar sig inte bra. Med tanke på att JPMorgan s

(NYSE: JPM)

VD Jamie Dimon har hänvisat till cryptocurrency som ett "bedrägeri" (ett uttalande han senare drog in), det är unikt att se ett företag som samtidigt lägger små satsningar i båda områdena.

Men Square handlar om snabbhet och tillgång till en omfattande finansiell plattform. Det är en övertygande historia, och det är till stor del varför köpare av Square-lager betalar 8 gånger försäljning och 100 gånger framåt vinst för att äga den. Utmaningen kommer att koncentrera sig om huruvida Square kan fortsätta att utföras bra eftersom det lägger till fler unika affärslinjer till mixen. Om det gör det borde investerare vara väl belönade, men det kommer inte att gå utan risk.

Populära Inlägg

Rekommenderas