Varför SVB Financial Group, Exact Sciences, och Sprint hoppade idag

Varför SVB Financial Group, Exact Sciences, och Sprint hoppade idag

Anonim

Aktiemarknaden avslutade veckan med tyst anteckning, med stora riktmärken som slutade ganska nära var de började dagen. Ekonomiska data fick stor uppmärksamhet, med starka nivåer av amerikansk ekonomisk tillväxt som pekar på fortsatt verksamhet. Vintersäsongen fortsatte också att ge goda nyheter från flera hörn av marknaden, med investerare som tar särskild uppmärksamhet åt e-handelsbranschen. Marknadsaktörerna tog hjärtat från positiva nyheter från flera enskilda företag. SVB Financial Group

(NASDAQ: SIVB)

Exakta vetenskaper

(NASDAQ: EXAS)

, och Sprint

(NYSE: S)

var bland de bästa artisterna på dagen. Det var därför de gjorde det så bra.

SVB har ett blowout kvartal

Aktierna i SVB Financial Group ökade 19% efter att den Santa Clara-baserade regionalbanken redovisade sina finansiella resultat för första kvartalet. Intäkterna fördubblades nästan jämfört med förra perioden, och banken redovisade låntillväxt på 20% på en 12% ökning av inlåningen. SVB är ett diversifierat finansiellt bolag som också har en förvaltningsavdelning, och det här området har också genererat betydande vinster och tillväxt i förvaltade kapital. Mellan lägre skatter, högre räntor och solida lånekvalitet sätter SVB på alla cylindrar, och banken stärkte sin utsikt över 2018 med flera idéer för hur det kan fortsätta växa.

Cologuard lyfter exakta vetenskaper

Exact Sciences-aktien klättrade nästan 12% i kölvattnet av bolagets kvartalsrapport. Tillverkaren av testet Cologuard colon cancer screening sa att försäljningen steg 87% jämfört med år sedan, med liknande stora ökar i volymen av test som administrerades under perioden. Cirka 186 000 patienter använde Cologuard under perioden, med 9 000 nya läkare som ordinerat läkemedel som gick ihop med de som har utfärdat recept för cancer screening testet tidigare. Även med de stora vinsterna, förlorar Exact Sciences fortfarande pengar, men förlusterna var smalare än många hade förväntat sig. Frågan framåt är när företaget kan göra försäljningen till vinst, men för närvarande är investerarna optimistiska över sina utsikter.

Hoppfjädrar är eviga för Sprint-fusionen

Slutligen ökade aktierna i Sprint 8%. Nya rapporter föreslog att företaget kanske kommer upp på slutliga villkor under vilka det kommer att slå samman med konkurrerande T-Mobile USA

(NASDAQ: TMUs)

. Spekulationen över att kombinera trådlösa bärare nr. 3 och nr 4 på den amerikanska marknaden har swirled ganska länge nu, men de som tittar på den potentiella affären tror noga att ett slutligt meddelande kunde göras så tidigt som nästa vecka. Med tanke på att beståndet redan har stigit i avvaktan på att en affär blir klar kan allt annat än ett fusionsmeddelande med gynnsamma villkor inom den närmaste framtiden tvinga Sprint att ge upp sina senaste vinster.