Varför två interaktiva lager sjönk 17% i februari

Varför två interaktiva lager sjönk 17% i februari

Anonim

Vad hände

Aktier av Take-Two Interactive

(NASDAQ: TTwo)

förlorade 17, 3% i värde förra månaden, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence.

Tillverkaren av den bästsäljande Grand Theft Auto-franchisen släppte sin finanspolitiska resultat för tredje kvartalet i början av februari. På ytan var resultaten i stor utsträckning inom förväntningarna, med justerat resultat som slog lite över konsensusanalysens uppskattning. Tydligen övertygade företaget inte investerare om att tillväxten under det närmaste året kommer att räcka för att motivera aktievärderingen, vilket ledde till att investerarna skulle få hjälp.

Än sen då

Take-Two rapporterade GAAP nettoomsättning på $ 1 249 miljarder, upp från $ 481 miljoner i fjolåret kvartalet som drivs av stark försäljning av Red Dead Redemption 2. Spelet har redan sålt 23 miljoner enheter sedan lanseringen i oktober. Vinsten ökade också, med en nettoinkomst som förbättrades från 25 miljoner till 180 miljoner dollar året runt.

För hela räkenskapsåret (vilket slutar i mars) förväntar ledningen att nettobetalningar - en icke-GAAP-inkomstmått - ska uppgå till mellan 2, 89 miljarder dollar och 2, 94 miljarder dollar, vilket motsvarar en ökning på 46% mittpunkten för vägledning. Stark tillväxt på topplinjen förväntas leda till ett icke-GAAP-fria kassaflöde på 680 miljoner dollar.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Take-Two Interactive.

Nu då

Sammantaget var det ett solidt kvartal, men med aktiens framåtgående P / E över 20 gånger det förväntade resultatet i kvartalet letade investerare efter mer positiva kommentarer från Take-Twos ledning om tillväxt på kort sikt, särskilt kring att tjäna pengar på Red Dead Online - En ny multiplayer-funktion för spelet som för närvarande är i beta. Ändå gjorde ledningen det klart att de har gott om ledning, med flera spel på kran för att släppas över konsol och mobil under de närmaste åren.

Försäljningen kan ha varit överdriven, eftersom Red Dead Redemption 2 sålde tillräckligt bra att ledningen höjde sin vägledning för finanspolitiken 2019.

Dessutom bör investerare notera att Take-Two är i början av att tjäna pengar på Red Dead Online. Företagets månatliga aktiva användare står på sin högsta nivå över Grand Theft Auto och Red Dead Redemption, vilket ger Take-Two gott om möjligheter för monetering i spel framåt.