Varför Twilio Inc. aktieägare har något att oroa sig för

Varför Twilio Inc. aktieägare har något att oroa sig för

Anonim

Den största risken för ett spelbytesföretag är att disruptorn störs själv. Aktier av Twilio

(NYSE: TWLO)

flyttade marginellt lägre på fredagen, efter en analytiker rapporterade av en rival som nippade vid sina klackar.

Twilio är en snabbväxande leverantör av molnbaserade kommunikationslösningar. Det har aldrig varit den billigaste leverantören, men du vinner inte över Uber, Airbnb, WhatsApp och andra marknadsdrivare som kunder om du inte tjänar rätt att skicka ett marknadsbidrag för dina realtidskommunikationsfunktioner i appen. Men på fredagen bekräftade William Blairs analytiker Bahvan Suri med en mjukvaruingenjör på Lyft att landets näst största ruttdelnings tjänst lägger till Vonages

(NYSE: VG)

Nexmo som ett möjligt alternativ till Twilio för dess textmeddelanden, röst och telefonnummer behöver.

Lyft är en liten spelare i Twilios breddande namnförteckning, men för en rival att få foten i dörren är det problematiskt. Suri hävdar att Lyftens vilja att sparka Vonages däck visar att det finns åtminstone viss kundkänslighet för prissättning. Ett populärt hausstarkt argument för Twilio är att växlingskostnaderna är höga när du hoppar på Twilios marknadsledande plattform. Varför riskerar några missförhållanden i migrationsprocessen när Twilio är bevisat och utmärker sig i sin nisch? Men med Vonages bud som uppenbarligen kommer betydligt mindre än Twilios nuvarande prissättning verkar risken att fumla handoffet kompenseras av de lägre användningskostnaderna.

Störande nyheter

Twilio rullar. Den stängde 2016 med 36 606 aktiva kunder, en hälsosam stigning från de 25 347 konton som det betjänade när året började. Twilio bröt till och med justerat för fjärde kvartalet, men det var bättre än de 0, 05-procentiga förlustanalytikerna väntade. Den 82 miljoner dollar som den gjorde i omsättning - 60% tillväxt - var före både den 41% till 45% topplinjen som det var ursprungligen prognoser, liksom de 75, 2 miljoner Wall Street-proffsen riktades in.

Twilios inkomstriktning för första kvartalet och hela 2017 var bättre än vad analytiker modellerade, men dess utsikter kräver också ett större underskott i båda perioderna. Detta är en rättvis handel, i teorin. Investerare köper i Twilio för sin omsättningstillväxt dessa dagar. Den andra delen av resultaträkningen är en avlägsen fokuspunkt. Tyngdpunkten på Twilios intäkterstillväxt gör det också mottagligt för försäljningen om det börjar förlora stora konton.

Detta har varit en volatil investering. Twilio-aktien har mer än fördubblats sedan den offentliggjordes till $ 15 förra sommaren, men den har också kasta mer än hälften av dess värde sedan toppet i slutet av september.

Förra månadens blandade kvartalsresultat hjälpte inte Twilio, men analytiker var generellt optimala då. Twilio är fortfarande den favoritmottagningstillväxten på Canaccord, med analytiker Richard Davis som ökar sitt prismål från $ 35 till $ 40. Brian White på Drexel Hamilton höjde sitt prismål från $ 45 till $ 50.

Optimism kommer naturligtvis att omvända om Twilio börjar förlora kunder. Investerare vill hålla ett öga på kontotillväxten hos Twilio för att se till att situationen vid Lyft with Vonage bara är en engångsflirt. Det är aldrig vackert när dominoerna börjar falla.