Varför Vascular Biogenics Ltd. Tankar idag

Varför Vascular Biogenics Ltd. Tankar idag

Anonim

Vad hände

Efter att bolaget släppte prisuppgifterna om sitt just-announced-aktiehandel, aktier av Vascular Biogenics

(NASDAQ: VBLT)

, en klinisk stadium bioteknik fokuserad på cancer, föll 18% från 11:40 EST på fredagen.

Än sen då

Vascular Biogenics meddelade att det höjde 18, 75 miljoner dollar från försäljningen av 2, 5 miljoner aktier av stamaktier. Det fungerar till ett pris på 7, 50 dollar per aktie. Erbjudandet förväntas utspäda nuvarande aktieägare med cirka 9%.

Att $ 7, 50 aktiekursen inte sitter bra med näringsidkare eftersom aktien avslutade gårdagens handelssession på $ 9. Det tyder på att ledningen måste erbjuda en djuprabatt på aktiekursen för att locka till sig tillräckligt mycket efterfrågan.

Företaget uppgav att den friska huvudstaden kommer att användas för att öka sin kliniska rörledning och för allmänna företagsändamål.

Med tanke på uppdateringen är det inte svårt att ta reda på varför aktier slängs idag.

Nu då

2017 har varit ett bra år för Vascular Biogenics aktieägare, även efter att ha tagit hänsyn till dagens nedgång. Aktierna har ökat mer än 50% sedan januari tack vare en rad positiva meddelanden, bland annat:

  • Ett pris på 2, 5 miljoner dollar från Israels innovationsmyndighet.
  • Presentation av data från tre fas 2-studier som utvärderar VB-111 - företagets blyförening - som behandling av glioblastom (hjärncancer), ovariecancer och sköldkörtelcancer. I alla tre studierna hade patienter som använde VB-111 bättre överlevnadsresultat än i jämförelsegruppen.
  • VB-111 fick status som särläkemedel som en hoppfull behandling av ovariecancer i Europa.
  • En oberoende datasäkerhetsövervakningskommitté rekommenderade enhälligt att bolagets fas 3 GLOBE-studie borde fortsätta som planerat. Data förväntas släppas under första kvartalet 2018.
  • Undertecknat en exklusiv affär med NonoCarrier för utveckling, kommersialisering och leverans av VB-111 i Japan. Affären landade Vascular Biogenics en $ 15 miljoner uppbetalning och potentialen att tjäna mer än 100 miljoner dollar i milstolpe betalningar plus royalties.

Med tanke på de stora positiva uppdateringarna är det förståeligt varför aktieägarna har ett så lönsamt år.

Förflyttning framåt ser Vascular Biogenics att vara i god ekonomisk form efter den här kapitalhöjningen. Ledningen hade tidigare uppskattat att den hade tillräckligt med kapital för att finansiera verksamheten fram till 2019. Att lägga till ytterligare 18 miljoner dollar till blandningen borde bara förlänga den bana ytterligare.

För investerare kommer nästa stora katalysator att se fram emot att bli datafrisättningen från fas 3 GLOBE-studien i början av 2018. Om den data ser bra ut så kan aktieägarna vara väl positionerade för att även ha en lönsam 2018.