Varför VF Corporation Stock är upp 11% så långt i år

Varför VF Corporation Stock är upp 11% så långt i år

Anonim

Vad hände

Aktier av VF Corporation

(NYSE: VFC)

har uppnått 11% i år, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence, som förälder till varumärken som North Face, Vans och Wrangler, dra nytta av en stark detaljhandel och klädmarknad samt vissa förvärv.

Aktien översteg en försäljningsavgift efter kvartalsresultatrapporten för att registrera tvåsiffrig tillväxt med halvårsskiftet.

Än sen då

VF reste tjurmarknaden för att sparka av året: Aktien gick på 10% i januari, eftersom investerare förväntade sig att bolaget skulle dra nytta av den lägre bolagsskattesatsen. Det skulle dock snart ge upp de vinsterna efter att VF missade uppskattningar i resultaträkningen för fjärde kvartalet. Justerat vinst per aktie ökade med 13% till 1, 01 USD, utan förväntningar med 0, 01 USD. Med hjälp av förra årets Williamson-Dickie förvärv ökade intäkterna med 20% till 3, 65 miljarder dollar, men det var också lite av konsensus. VF sa också att det skulle sälja varumärket Nautica. Aktien stängde 16 februari-sessionen med 11%.

I mars sade VF att det skulle förvärva Altra, ett varumärke för skor som genererade cirka 50 miljoner dollar i intäkterna föregående år. Samma månad sa det också att den skulle sälja Nautica till Authentic Brands. I april slutförde VF en tidigare meddelad affär för att förvärva Icebreaker, en tillverkare av utomhus- och sportkläder, som skickade beståndet högre.

Aktier drar tillbaka kort efter resultatet av sitt övergångskvartal i maj, vilket kallades det för att företaget skiftade sin skattekalender. Sammantaget ökade intäkterna med 22% eller 8% i valutaneutrala villkor, med undantag för effekterna av Williamson-Dickie-förvärvet. Justerad EPS steg 30% till $ 0, 67.

Nu då

VF: s försöksfulla förvärvsstrategi fortsätter att leverera solide resultat och ger företagets diversifiering och internationell exponering som många av sina kamrater inte kan erbjuda. Williamson-Dickie-förvärvet, som gav det det populära arbetsklädermärket Dickies, verkar vara att betala, vilket omedelbart bidrar till intäkter och vinsttillväxt. Med den bredare ekonomin och detaljhandelsmarknaden ser stark ut, skulle jag förvänta mig att VF, som också erbjuder ett utbyte på 2, 3%, fortsätter att vara en stadig vinnare.