Varför Windstream Holdings Inc. Stock Fell 23% i maj

Varför Windstream Holdings Inc. Stock Fell 23% i maj

Anonim

Vad hände

Aktier av småkapital telekom Windstream

(NASDAQ: WIN)

föll 23% i maj 2017, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence.

Än sen då

Windstream rapporterade resultatet för fjärde kvartalet den 4 maj, och det var inte en fin bild. Justerat resultat sjönk till en nettoförlust på $ 0, 89 per aktie, vilket är lägre än i jämförelse med motsvarande period föregående år. Försäljningen minskade med 6, 7% året innan, landade på $ 1, 52 miljarder. Båda resultaten var bristfälliga för Wall Street förväntningar, fastnade till en nettoförlust på 0, 26 dollar per aktie på intäkterna nära 1, 54 miljarder dollar.

Det tog ett par dagar för den fulla kraften i denna besvikliga rapport att göra sitt märke på Windströms aktiekurs, men skadan gjordes. Windstream tillkännagav ett antal nätverksuppgraderingar, partnerskap och andra positiva affärsnyheter senare i maj men ingen av dessa kunde återställa aktiekursen till aprilnivå.

Nu då

Ledningen bekräftade sin helårsguide för serviceintäkter, fria kassaflöden och justerad inkomst, vilket teoretiskt pekar på en stark andra halvdel av 2017 efter det första kvartalet. "Första kvartalet var i linje med våra förväntningar", säger Windstream CFO Bob Gunderman, "och vi gör solida framsteg när det gäller att uppnå våra 2017 mål."

Så opportunistiska turnaround-investerare kanske vill pissa på Windströms låga låga aktiekurser vid denna tidpunkt och hoppas att företaget ska leverera Gundermans löften under andra halvåret. Men om du är i det lägret, kom ihåg att Windstreams försäljning har fallit i tre år, medan fria kassaflöden nyligen fördjupades till negativt territorium och aktiekurserna sjönk mer än 70% lägre. Du skulle ta en hel del risk med denna turnaround-insatsen.

De bästa delarna av Windstream flyttade med spinoffen av nätverksinfrastrukturverksamheten under kommunikationsförsäljnings- och leasingbannern, nu känd som Uniti Group . Om du vill ha en generös och hållbar utdelningspolitik, med stöd av stora kassaflöden, borde du verkligen titta på Uniti dessa dagar.