Varför WisdomTree Investments, National Instruments och eHealth hoppade idag

Varför WisdomTree Investments, National Instruments och eHealth hoppade idag

Anonim

Volatiliteten förblir i full kraft på Wall Street på fredag ​​och stora riktmärken färdiga i rött för att sluta en smärtsam vecka för investerare. Skakande ekonomiska resultat från två av de största teknologibolagen på marknaden ställde tonen för betydande nedgångar, med Nasdaq Composite som återigen leder andra index nedåt. Men trots att man fördjupade oro över marknadens framtid lyckades vissa lager bucka trenden och producera imponerande vinster. WisdomTree Investments

(NASDAQ: WETF)

, Nationella instrument

(NASDAQ: NATI)

, och eHealth

(NASDAQ: EHTH)

var bland de bästa artisterna på dagen. Det var därför de gjorde det så bra.

WisdomTree växer tillgångar som hanteras

Aktierna i WisdomTree Investments slutade högre med 9% efter att bolaget rapporterade resultatet för tredje kvartalet. Den börshandlade fondförvaltaren sa att justerad nettoresultat ökade med mer än 80% jämfört med tidigare år, med en ökning med 26% i rörelseresultatet. WisdomTree byggt upp sin bas av tillgångar under ledning med 12, 7 miljarder dollar jämfört med tredje kvartalet 2017, med viktiga förvärv som bidrar till att kompensera vissa blygsamma utflöden. VD Jonathan Steinberg noterade att "med ökat tryck som utövas på äldre produktstrukturer och affärsmodeller har WisdomTree alltid haft ett öga mot framtiden och är väl positionerat att navigera i denna miljö." Även med dagens vinster är beståndet dock kraftigt under det gångna året, så det är viktigt för WisdomTree att överleva och trivas i en mer flyktig miljö.

National Instruments perks upp

National Instruments-aktien hoppade 17% i kölvattnet av bolagets finansiella rapport för tredje kvartalet. Tillverkaren av verktyg och system för forskare och ingenjörer sa att intäkterna ökade med 8% på en ökning med 13% av de totala orderingången. Större kunder var en ännu större prestationsförare för NI, eftersom stora order på mer än 20 000 dollar ökade med 21 procent jämfört med tidigare år. NI: s inskränkning av dess fokus till sina högsta potentiella produkter har fungerat bra, och företaget ser ännu bättre tider framåt. Det är bra nyheter för en aktör i en bransch som börjar se några oro över en möjlig konjunkturnedgång vid någon tidpunkt i framtiden.

eHealth ser stark ut

Slutligen ökade aktierna i eHealth med 14%. Den online sjukförsäkringsutbytesnämnden ökade omsättningen med 30% under tredje kvartalet 2018 jämfört med föregående års period och eHealth sänkte sina justerade rörelseförluster före skatt nästan i halvåret över året. Fjärde kvartalet är en viktig tid för eHealth eftersom det är när de flesta tittar på vårdalternativ, och VD Scott Flanders sa att "vi är övertygade om vår operativa beredskap för denna försäljningstid, vår förmåga att generera en stark tillväxt inom Medicare, och vår förmåga att leverera på vår helårs ekonomiska vägledning. " Med dagens rörelse har eHealth-aktien ökat 85% hittills i år, och investerare hoppas att affärssucces kan ge ännu fler aktiekursvinster.