Varför Wynn Resorts, Limited kraschade 14,6% i juni

Varför Wynn Resorts, Limited kraschade 14,6% i juni

Anonim

Vad hände

Aktier av speljätten Wynn Resorts, Limited

(NASDAQ: Wynn)

sjönk 14, 6% i juni, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence, eftersom speltrenderna i Macau vände sig mot företaget.

Än sen då

I början av juni släpptes resultat från Macaus spelintäkter i maj och de var inte lika starka som förväntat. Gamingintäkterna ökade med 12, 1% jämfört med ett år sedan till 3, 16 miljarder dollar, men det gick bra för den tillväxt som analytikerna förväntade sig med 16% till 20%. Förhållandena blev inte mycket bättre i juni när intäkterna ökade med 12, 5% till 2, 78 miljarder dollar, vilket också var under 18% tillväxtförväntningarna. Det borde inte vara chock att aktierna sjönk med 6, 3% under de fyra första handelsdagarna i juli.

Wynn Resorts får nästan tre fjärdedelar av sina intäkter från Macau, så en avmattning i regionen skulle vara en stor sak för årets resultat. Som sagt växer regionen fortfarande, så det är inte alla dåliga nyheter.

Nu då

Två månader gör inte en trend, så investerare vill se vad de långsiktiga trenderna är i Macau. Om tillväxten i spelintäkterna sakta eller sämre än faller skulle det vara dåligt för Wynns lönsamhet på lång sikt. Men jag tror inte att investerare behöver överreagera till ett kvartal eller två. Kinas ekonomi är fortfarande stark och Macao är väl positionerad för att dra nytta av behovet av underhållning i regionen. På lång sikt är detta fortfarande ett bra företag att vara i även om de månatliga upp- och nedgångarna i spel kan leda till att beståndet blir volatilt.