Varför XPO Logistics Inc. Stock Surged Today

Varför XPO Logistics Inc. Stock Surged Today

Anonim

Vad hände

Aktier av XPO Logistics

(NYSE: XPO)

flög 14, 4% högre fredag ​​efter Recode publicerade en artikel som rapporterade att Home Depot

(NYSE: HD)

hade ansett att ta över e-handelsspecialisten. Inte överraskande reagerade investerarna positivt på spekulationer om ett förvärv.

Än sen då

Enligt Recode-artikeln har Home Depot haft interna diskussioner om att göra ett bud på frakt-, transport- och logistikleverantören, vars marknadsandel ökade över 10 miljarder dollar på nyheterna. En del av Home Depots berättigande för ett bud verkar vara att förhindra Amazon

(NASDAQ: AMZN)

från att ta över företaget e-handelsgiganten har tagit sig in i paketleverans, bland annat att ta en andel i Atlas Air, en lufttrafikleverantör, köpa tusentals lastbilsläp och hantera sin egen sista mil leverans med ett Uber-liknande program som heter Amazon Flex. Men vad Home Depots andra rationaler för ett bud kanske är mindre tydliga.

Nu då

XPO är mest känd för sista mil leveranser av tunga och stora föremål som möbler och apparater, samverkan med IKEA och andra sådana återförsäljare. Home Depot slutade i huvudsak att öppna nya butiker under 2008 och har investerat vinst istället i bättre service och e-handel, samt att återlämna kapital till aktieägarna genom utdelning och återköp av aktier. Tyst har företaget blivit en av de största online-återförsäljarna i landet och ser e-handel som en allt viktigare del av sin verksamhet.

Huruvida Home Depot kommer att erbjuda ett erbjudande för XPO är oklart, men nyheterna kan gnista ett budkrig om Amazon går med i brottet. Andra återförsäljare som Walmart kan också kasta sina hattar i, eftersom leveransföretaget skulle erbjuda någon köpare en unik uppsättning tillgångar till ett överkomligt pris jämfört med industristitan som FedEx och UPS .

Håll ett öga på detta lager för de närmaste månaderna, eftersom volatiliteten sannolikt kommer att följa dagens nyheter.