Varför Yelp, Inc. Lager är upp nästan 29% idag

Varför Yelp, Inc. Lager är upp nästan 29% idag

Anonim

Vad hände

Aktier av Yelp Inc.

(NYSE: YELP)

ökade med 28, 7% från och med 1.30 pm EDT torsdagen efter att den lokala affärsrevisionsspecialisten meddelat starkare än förväntat resultat för andra kvartalet och ökade sin helårsledning.

Mer specifikt på den tidigare var Yelps omsättning 11, 9% året innan till 234, 9 miljoner dollar, medan nettoresultatet ökade med en tredjedel till 10, 7 miljoner dollar eller 0, 12 dollar per aktie. Som jämförelse krävde Yelps egna vägledning en lägre intäkt i intervallet 230 miljoner dollar till 233 miljoner dollar, och de flesta investerare väntade sig bara på ett öre per aktie.

Än sen då

Yelp-koncernchef Jeremy Stoppelman krediterade företagsägares positiva mottagning till den nu kompletta utbyggnaden av Yelps mer flexibla kontrakt utan tidsbegränsning - ett skifte som tidigare lämnade många investerare tvivlar på huruvida sista kvartalet skulle vara hållbart, särskilt om nyare annonsörer testade plattformen valde att inte hålla sig fast.

För detta ändamål insisterade Stoppelman att försökskonvertering och klientretention var i överensstämmelse med förväntningarna, och noterade att Yelp lagt till ett företagsrekord 17 000 betalande annonseringskonton i följd från sista kvartalet. Det lämnade sina totala betalande annonskonton med 31% året över året till 194.000. App unika enheter på sin plattform växte också 15% året innan till 32 miljoner och tillväxten i reklamintäkter accelererades till 21%.

Nu då

Bättre än, Yelp ökade den nedre delen av dess helhetsintäkter med 9 miljoner dollar, vilket resulterade i ett nytt riktningsintervall på 952 miljoner dollar till 967 miljoner dollar. Det ökade också sin helårsutsikter för justerad EBITDA i intervallet 186 miljoner dollar till 192 miljoner dollar, från 179 miljoner dollar till 188 miljoner dollar tidigare.

Allting övervägde, det var precis vad Yelps skeptiker behövde höra och ger hausiga investerare alla skäl att fira idag.