Kommer 2018 vara Fitbit bästa år än?

Kommer 2018 vara Fitbit bästa år än?

Anonim

Fitbit

(NYSE: FIT)

beståndet är långt ifrån det höga över 50 dollar två korta månader efter dess börsintroduktion i juni 2015. Försämrad försäljning och en signifikant avskrivning under fjärde kvartalet drev företaget för att deklarera 2017 ett "ombyggnadsår" år. Med sitt ombyggnadsår bakom det, kan du läsa mer om Fitbits nyligen släppta smartwatch och det går in i sjukvårdsutrymmet som skulle kunna ge det här träningsföretaget en andra vind.

FIT data av YCharts

Ombyggnad år 2017

Förra året hade Fitbit målet att komma tillbaka till tillväxt och lönsamhet. Företaget startade 2017 bakom, med osålda trackers på återförsäljare hyllor från den underwhelming 2016 semesterperioden. Denna glut av lager påverkat första halvåret av bolagets intäkter, vilket dämpar försäljningsökningen.

Q4-2016

Q1-2017

Q2-2017

Q3-2017

Intäkter ($ M)

$ 574

$ 299

$ 353

$ 393

Årets ökningstillväxt%

(19%)

(41%)

(40%)

(22%)

Tredje kvartalet såg en ökning av omsättningsökningen med tre av de fyra regionerna som rapporterade sekventiell tillväxt, vilket resulterade i en generell tillväxt på 11% för bolaget. Fitbits verksamhet utanför USA utgör nu 38% av omsättningen, en ökning från 29% för ett år sedan. Medan Asien-Stillahavsområdet (inklusive Kina) fortfarande är en liten 8, 5% av omsättningen, meddelade Fitbit ett partnerskap med adidas som borde hjälpa till att röra tillväxten i Kina. Alla dessa resultat uppnåddes med minimal hjälp från sin smartwatch.

På kostnadssidan genomförde Fitbit strategisk kostnadsbesparing och förbättrad produktkvalitet, vilket gjorde det möjligt för företaget att slå ett antal kostnadsmål i år:

  • Projiceras för att uppnå 850 miljoner USD driftkostnadsmål
  • Icke-GAAP bruttomarginal på långsiktigt mål på 45% under tredje kvartalet
  • Q3 var "justerad EBITDA positiv"

Goda framsteg gjordes 2017, men ytterligare förbättringar av dessa finansiella åtgärder är starkt beroende av framgången med företagets smartwatch.

Smartwatch hoppas

Fitbit tillkännagav sin efterlängtade smartwatch, den joniska, i slutet av september. Verkställande direktör James Park kallade ansträngningen "den största FoU-investeringen i företagets historia." Ett av målen för smartwatch är att utöka den adresserbara marknaden för sina enheter. Ledningen anser att en potentiell 40 miljoner till 80 miljoner "tidig majoritet och sen majoritetskandidater" skulle kunna bli nya användare av Fitbit-plattformen. Medan den joniska öppnade för ljumma recensioner var ledningen positiv om den första försäljningen av enheten i bolagets tredje kvartalsvinsttal. Park indikerade att 58% av försäljningen till nya kunder, vilket visar att smartwatchen mötte målet att expandera sin användarbas.

Fitbits smartwatch har en viss hård konkurrens, inklusive den stora kahuna, Apple smartwatch. Medan Apple-klockan är på version tre, stiger den joniska stacken ganska bra, med Fitbits fördelar är det joniska batterilivslängden på fyra dagar och priset på 300 dollar. En annan fördel är att Fitbits enheter är agnostiska när det gäller mobila operativsystem, så att de kan anslutas till nästan alla mobila operativsystem.

Medan smartwatchen är en nyckelkonsumentenhet för Fitbit, är det viktigare för företaget att expandera till vården.

Sjukvårdsmöjligheter

Enligt Fitbit har den en av världens största aktivitets-, tränings- och sömndatabaser, inklusive 90 miljarder timmar med hjärtfrekvensdata, 5, 4 miljarder nätters sömn, 167 miljarder minuters träningspass, förutom 85 trillion steg tagen. Detta berg av data tillsammans med forskning inriktad på "specifika förhållanden som diabetes, hjärthälsa, sömnstörningar och mental hälsa" kommer att göra det möjligt för Fitbit att uppfylla sin vision: "Att göra alla i världen hälsosammare". Park förklarade hur detta kommer att driva efterfrågan på sina enheter.

Genom att bemyndiga människor att ta ett mer proaktivt tillvägagångssätt för deras hälsa, antingen genom att hjälpa till att identifiera möjliga hälsofrågor eller helt enkelt hjälpa människor att bli hälsosamma med intelligenta insikter, personlig vägledning och en motivation för att nå sina mål, tror vi att våra enheter kan flytta från ett trevligt -till-måste-en måste-ha, vilket i sin tur kommer att göra det möjligt för oss att stärka vår varaktiga karaktär.

Fitbit sensorer på Ionic kombinerat med företagets mjukvaruutveckling kit kan redan upptäcka sömnapné och förmaksfibrillering med mindre än 1% falska positiva. Medan dessa funktioner ännu inte godkänts av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) var företaget ett av de nio teknikföretag som FDA valde för ett nytt pilotprogram för digital hälsoprogramvara. Detta program kommer att göra det möjligt för Fitbit att spåra produkter som betraktas som "programvara som medicinsk utrustning" för godkännande av FDA.

I år kan det vara året som företaget gör verkliga framsteg inom vården. Fitbit är placerad bättre än någonsin tidigare med en skicklig smartwatch, en kraftfull mjukvaruutvecklingsutrustning för att skapa hälso- och friskvårdsapplikationer, och ett partnerskap med FDA på programprogrammet för hälsoprogramvara. Om Fitbit kan sätta dessa bitar ihop i en "måste ha" -produkt, kan detta vara företagets bästa år än.