Kommer 2018 vara Polaris Industries bästa år ännu?

Kommer 2018 vara Polaris Industries bästa år ännu?

Anonim

Polaris Industries Inc.

(NYSE: PII)

har varit upp och ned under de senaste åren, eftersom tillverkningsfel och utmaningar för produktdesign har äts in i företagets ekonomi. Men tredje kvartalet visade vissa tecken på ljus och började driva aktier högre.

Kommer 2018 vara företagets bästa år än? Det kan vara en hög bar, men någonting bättre än 2016 och 2017 skulle vara framsteg för investerare. Låt oss ta en titt på om nästa år sannolikt kommer att leverera.

En återhämtning är här ... kanske

Diagrammet nedan visar några av de utmaningar och framsteg som Polaris har gjort under de senaste åren. Du kan se att intäkterna har ökat, driven av förbättring av motorcykelförsäljningen och förvärvet av Transamerican Auto Parts, en återförsäljare av eftermarknadsdelar till terrängentusiaster. Nedgången i rörelsemarginalen är vad som gällde för investerare.

En rad produktåterkallelser ledde till högre än förväntade kostnader och förlorade försäljning som återförsäljare och kunder ifrågasatte Polaris kvalitet. Under tredje kvartalet fanns det några tidiga tecken på att dessa utmaningar är tidigare.

Om den operativa förbättringen fortsätter kan vi se att Polaris rörelsemarginaler hoppar tillbaka till mitten av tonåren, där de var så nyligen som 2015. Om så händer kan beståndet fortsätta sin avgift högre.

Varför finns det anledning till hopp

De två orsakerna till hoppet just nu är motorcyklar och en fortsatt återhämtning i terrängfordonsförsäljningen. Speciellt den indiska motorcykellinjen får marknadsandelar mot Harley-Davidson, och ledningen sa att detaljhandeln ökade med 16% under tredje kvartalet. Polaris eliminerar Victory-varumärket för att fokusera på indiska och kan skapa ett varumärke för rivaliserande Harley-Davidson på lång sikt.

På vägbanan kommer Polaris från några svaga jämförelser efter att ha återkallat hitförsäljningen förra året. Detaljhandelsförsäljningen av fordonet RZR sida vid sida var uppe på "high teens percent" under tredje kvartalet, enligt ledningen, och ATV-försäljningen var upp "mid-tonens procent". Förvaltningen förväntar sig att heltäckande terräng- och snöskoterförsäljningar ska öka med en halvcifret procentandel, så det finns några långsiktiga tecken på återhämtning i kärnvägsvägen.

Är Polaris lager ett värde?

Om Polaris verksamhet återhämtar sig fullt ut är det möjligt att nettoresultatet kan överstiga 455 miljoner dollar som företaget gjort under 2014 och 2015. Vid 455 miljoner dollar i nettoresultat och med nuvarande marknadsandel på 7, 57 miljarder dollar handlas börsen till 16, 6 gånger vinst, vilket Det är inte en stjäl men det är inte heller ett dåligt pris.

Med tanke på den stadiga förbättringen av verksamheten och finanserna anser jag att Polaris är ett solidt lager idag. 2018 är kanske inte företagets bästa år än, men ett bättre år än de två sista skulle vara ett steg i rätt riktning.