Kommer Celgen Whiff på sin 2017 vägledning?

Kommer Celgen Whiff på sin 2017 vägledning?

Anonim

Bekymrad att företaget kanske inte kan leverera på sitt långsiktiga försäljningsmål för 2017 kan vara att skylla på Celgene Corporation s

(NASDAQ: CELG)

aktier misslyckas med att budge i år. Enligt Celgens ledning kan valutaförlängningar som orsakas av att omvänd försäljning av utländska kunder återföras till dollar göra att den inte går att se ut. Kan företaget övervinna valutarisken och leverera sin prognos? Läs vidare för att få veta mer om Celgens mål för nästa år, dess utmaningar i valutan, och om det ens betyder om de saknar märket.

Ställer upp baren högt
När intäkterna var på väg att träffa 6 miljarder dollar 2013 tog ledningen det ovanliga steget att ge aktieägarna en femårig, långsiktig försäljning och vinstprognos.

Denna prognos var för en lovande $ 12 miljarder i försäljning och $ 6, 50 till $ 7 (splitjusterad) per aktie i vinst 2017. Sedan den ursprungliga prognosen har Celgens ledning upped sin vägledning för nästa år till mellan 13 miljarder dollar och 14 miljarder dollar i försäljning och $ 7, 50 i EPS.

På den tiden bröts Celgens optimism av den växande efterfrågan på dess multipel myelomäkemedel, Revlimid. Förväntningar om att Revlimids etikett skulle expandera för att tillåta användningen av fler patienter ledde till att Celgene prognoser att Revlimids försäljning skulle hoppa från 4, 3 miljarder dollar 2013 till 7 miljarder dollar 2017.

Celgene höll också höga förväntningar på sina andra droger.

Trots att man vann godkännande i början av 2013, föreslog ledningen försäljningen av det tredje linjens multipel myelomäkemedel Pomalyst skulle fördubbla 1, 5 miljarder dollar år 2017. C-sviten förutspådde också att Abraxane, ett cancer i bukspottskörteln med en försäljning på 649 miljoner dollar 2013, skulle skryta med $ 1, 5 miljarder i intäkter nästa år, och att Otezla, som inte ens fick godkännande för mat och drogadministration till förra året, skulle lägga till ytterligare 1, 5 miljarder dollar till topplinjen.

På spår (för det mesta)
Snabba fram till idag, och vi finner att företagets uppskattningar inte var för långt borta.

Revlimid och Pomalyst lämnade 2015 på en $ 6 miljarder respektive $ 1, 2 miljarder försäljningsklip, respektive. Abraxane genererade en omsättning på 270 miljoner dollar, en ökning med 14%, under fjärde kvartalet, med en hastighet på 1, 1 miljarder dollar, och Otezla drog in 183 miljoner dollar i fjärde kvartalet, en ökning med 32% från tredje kvartalet.

Med tanke på dessa räntesatser anser bolaget att totala intäkter kommer att ligga mellan 10, 5 miljarder dollar och 11 miljarder dollar och att EPS ligger inom intervallet 5, 50 till 5, 70 dollar (upp 19% från 2015) i år.

Eftersom Celgens 2016 intäktsutsikter sätter den bara cirka 10% ifrån sitt försäljningsmål för 2017, verkar det vara väl positionerat att leverera på det som en gång var ett ganska högt mål.

CFO Peter Kellogg kastade dock lite kallt vatten på den tankegången under bolagets första kvartals konferenssamtal.

I synnerhet indikerade Kellogg att medan försäljningen spåras i takt som ligger ungefär i linje med ledningens ursprungliga förväntningar, kan valutakonvertering göra det svårt att slå sina 2017-prognoser. Hur tufft? Eftersom dollarn har stärkts avsevärt mot andra valutor sedan 2013 väger valutan på Celgens topplinje till ett belopp av 800 miljoner dollar.

Leverera på löften
Celgens valutavinster är betydande, men det kan fortfarande slå sitt 2017 mål. Förvaltningen är för närvarande kraschande siffror och förväntar sig att uppdatera investerare 2017 under sitt första kvartals konferenssamtal.

Den uppdateringen baseras på aktuella valutakurser och förväntad omsättning för sina produkter, inklusive Revlimid, som förväntas öka försäljningsutvecklingen på 15% i år till minst 6, 6 miljarder dollar. Utsikterna skulle också kunna leda till möjligheter att förbättra sin marginal så att den kan leverera sina EPS-utsikter. Celgene menar att en ökning av försäljningsökningen mot fasta kostnader gör det möjligt att höja sin justerade rörelsemarginal med 1, 5% till 53, 5% i år ensam.

Blickar framåt
Förvaltningen bör inte bli felaktigt om valutakonvertering gör att den saknar nästa års mål. Valutarisken är trots allt en del av konkurrerande internationellt och säkringar kan ofta inte rullas över år efter år på samma gynnsamma nivåer som tidigare.

Om ledningen saknar sina mål på rapporterad basis men träffar sina mål på en konstant valuta, säger jag "tillräckligt bra" och byter mitt fokus för att se huruvida företaget kan leverera på sitt nästa mål: 21 miljarder dollar i försäljning i 2020. Med tanke på dess 2020-utsikter kräver ytterligare en fördubbling av försäljningen, kan investerare dra nytta av att fokusera på det målet än nästa års mål ändå.