Kommer UPS att ha pengar att finansiera sin utgiftsplan?

Kommer UPS att ha pengar att finansiera sin utgiftsplan?

Anonim

Logistics giant United Parcel Service

(NYSE: UPS)

står i mitten av en ambitiös plan att spendera upp till 20 miljarder dollar på nya anläggningar, fordon, flygplan och teknik fram till 2020, samtidigt som de är kvar för att öka sin utdelning, finansiera pensionsförpliktelser och fortsätta köpa aktier.

Ett framstående kreditvärderingsinstitut ljuder larmet och varnar för att företaget kan hitta det utmanande att betala för allt.

Moody's den 4 mars flyttade sina utsikter för UPS-obligationer till negativ från stabil och sade att UPS-skuldnivåer sannolikt kommer att "förbli förhöjda genom och bortom 2020" på grund av bidrag till förmånsbestämda planer och "fortsatt betydande avkastning till aktieägarna under en period av svagare kassaflödesproduktion. " Kassaflödet kommer att bli lätt, Moodys noter, "på grund av ökade kapitalinvesteringar".

UPSs sista rapport hade cirka 22 miljarder dollar i den totala långfristiga skulden, ett belopp som nästan har fördubblats de senaste åren.

Moody s håller sin A1 senior osäkra rating på företaget, vilket innebär att UPS, trots oro, förblir en investment-grade emittent. Skulle aktieägare i UPS vara oroliga? Låt oss ta en närmare titt.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för UPS.

Investera i en tid av osäkerhet

UPS har gjort ett bra jobb att kommunicera sina kapitalutgiftsplaner till marknaderna, och moderniseringsarbetet behövs efter år av underinvesteringar i anläggningar och utrustning. Företaget tar leverans av nya Boeing- lastplan och bygger massiva nya distributionsanläggningar, inklusive en nära sitt huvudkontor i Atlanta som har 1, 2 miljoner kvadratmeter golvyta och kan sortera mer än 100 000 paket per timme.

Men även om utgifterna behövs är det en förändring i fokus för UPS. Bolaget räknar med att tillbringa upp till 10% av försäljningen årligen på capex till 2020 efter år av att vara närmare 5% av försäljningsmärket. Och även om huvuddelen av utgifterna är slutförda 2020 enligt planen, kan det vara år tills siffran faller till ett mer blygsamt mål på cirka 7% till 8% av försäljningen.

Tyvärr kommer de extra utgifterna i en utmanande tid för verksamheten. UPS rapporterade blandade resultat under 2018, och företaget är under ökat tryck som e-handel jätte Amazon.com flyttar en ökande andel av sin logistik operation internt.

För 2019 förväntar företaget sig att volymerna ska växa, men det råder bekymmer om svaghet i Europa och Kina, och hotet om tullar och handelskrig hänger över viktiga amerikanska importmarknader. Det är osäkerheten om 2019 resultat som bränner Moodys bekymmer.

"Faktiska rörelseresultat och skuldnivåer har dragit Moodys förväntningar på denna punkt och finansiering av antingen ökade återköp av aktier eller pensionsavgifter kan försvaga kreditprofilen, säger Moody's vice vd Jonathan Root i ett uttalande om utsiktsskiftet.

Branschens marginalledare

UPS CFO Richard Peretz talade vid en Raymond James investerarkonferens den 5 mars, nämnde inte kreditbetyg men upprepade bolagets åtagande att investera i framtiden. UPS är övertygad om att de kapitaltillgångar som görs idag kommer att med tiden möjliggöra att minska kostnaderna, öka effektiviteten i verksamheten och bättre tjäna företagskunder och specialiserade marknader där utsikterna för intäkter och marginaltillväxt är starka.

Faktum är att Moody's i sin sammanfattning inte står emot omvandlingen och säger att det förutser att planen "blygsamt" förbättrar rörelsemarginalerna över tiden. Ratingbyrån förväntar sig att UPS ska leverera en rörelsemarginal på cirka 10% för 2019, knappt hälften av vad företaget kunde generera tidigare under årtiondet, men fortfarande friskt för ett transportföretag.

"Även om det inte är troligt för UPS att uppnå rörelsemarginalerna förut, förutser Moody's att UPS kommer att förbli branschens rörelsemarginal ledare, " sa Root.

Titta från sidan

Moodys analys är ingen anledning för nuvarande innehavare att springa för utgången, men det är en ganska bra sammanfattning av varför jag inte har någon önskan att köpa in just nu. Kreditvärderingsinstitutet tyder inte på att UPS kan hamna i ekonomisk fara. Det verkar som om det går en avmattning i Europa eller Asien, och resultatet kommer under förväntningarna för 2019, kommer det mest troliga handlingsprogrammet för UPS att antingen skära ned på sina återköp av aktier för att spara pengar eller använda ny skuld för att finansiera pensionsavgifter.

Värt att notera: UPS har också sin andel av de troende. Warren Buffetts Berkshire Hathaway kontrollerade till sist nästan 60 000 aktier.

Jag tycker om UPS: s omvandlingsplan och tror att de investeringar som företaget gör idag kommer att gynna det för kommande år. Företaget har också ett utdelningsutbyte på 3, 39%, vilket UPS säger är det bästa bland transportföretag. Men aktierna är inte billiga, handlar med 19, 75 gånger vinst jämfört med arkiv FedEx s

(NYSE: FDX)

9.7 multipel. Och även om den globala ekonomin är fortsatt stark och allt går till plan, kommer det att ta lite tid för företaget att arbeta genom sin ambitiösa dagordning.

Med tanke på ökningen av e-handel och viktiga företag lägger nu på just-in-time inventarier, kan en stark global logistikverksamhet som UPS vara en långsiktig vinnare även om Amazon.com tar sin verksamhet internt. Men för närvarande tittar jag på UPS från sidan.