Kommer ditt rädsla för att förlora pengar förlora din pension?

Kommer ditt rädsla för att förlora pengar förlora din pension?

Anonim

Även om ett stort antal arbetande amerikaner fortfarande inte tar åtgärder för att spara för pensionering, vet vi att de som sparar det inte blir lätt. När allt kommer omkring krävs det ansträngning och offra för att lägga pengar till sidan som vi hellre skulle använda idag, så det sista vi vill ha är att förlora en bit av den lönsamma pengar, vare sig på grund av en dålig investering eller en allmän doppa på marknaden.

Men många av oss tar den rädslan för en farlig extrem genom att vara alltför konservativa i våra långsiktiga investeringar. Enligt en Wells Fargo-studie som släpptes i slutet av förra året fokuserar nästan 60% av amerikanerna mer på att undvika förluster i sina portföljer än att maximera investeringarstillväxten. Och det är inte ett problem unikt för någon viss åldersgrupp; snarare är det en universell trend bland sparare i 30-talet, 40-talet, 50-talet och 60-talet.

Naturligtvis är de som närmar sig pensionering (som betyder arbetare i slutet av 50-talet och 60-talet) lite mer berättigade i denna vana. Faktum är att du bör börja flytta mot säkrare investeringar med pensionering rätt runt hörnet. Men de av oss som har tjugo år eller mer att investera gör oss själva en stor misshandling genom att gå på den konservativa vägen. Och om vi inte ändrar våra vägar kommer våra näsägg att bli korta.

Få ut det mesta av dina investeringar

När vi pratar om att investera för försiktigt betyder det i allmänhet att vi tar en obligatorisk strategi, i motsats till att vi laddar upp aktierna. Även om obligationer är en betydligt mindre riskfylld investering, erbjuder de också betydligt lägre avkastning. Lager, å andra sidan, är mer flyktiga, men de är också ett medel till ett slut. Stickning med lager innebär att dörren öppnas till avsevärda avkastningar som kan stava skillnaden mellan tillräckligt kassaflöde vid pensionering eller år av ekonomisk kamp.

Nedanstående tabell visar hur man begränsar sig till konservativa investeringar kan leda till att ditt näst ägg lider:

Investeringsstil

Genomsnittlig årlig investeringsavkastning

Totalt ackumulerat över 30 år (förutsätter $ 200 Månatlig investering)

Konservativ

2%

$ 97.000

Modernt konservativ

4%

$ 134, 000

Måttligt aggressiv

6%

$ 190.000

Aggressiv

8%

$ 272 tusen

Du kan inte låta bli att märka den enorma skillnaden på $ 175 000 mellan en aggressiv, aktiebaserad strategi och ett helt konservativt tillvägagångssätt. Tänk dessutom på att 8% faktiskt ligger lite under aktiemarknadens historiska genomsnitt, medan 2% är en generös uppskattning om du ska hålla fast vid kontanter. Med andra ord, om du väljer extrema, kan det gapet vara bredare i praktiken.

Så hur mycket av dina pensionssparande borde du lägga in aktier? Även om det inte är en perfekt formel, är en populär tumregel att ta din ålder, subtrahera den från 110, och använd det numret för att bestämma procenten av din portfölj att ägna till aktier.

Till exempel, om du är 40 år gammal, skulle du subtrahera det från 110 till 70, vilket innebär att 70% av dina besparingar borde vara aktieinvesteringar. Du kan då placera 30% till 35% av dina återstående besparingar i obligationer, med 5% till 10% i kontanter. (Generellt sett vill du inte binda för mycket pengar i kontanter, speciellt med tanke på dagens räntor. Att behålla några av dina besparingar i kontanter är dock en smart strategi eftersom det ger dig chansen att kapitalisera på att köpa möjligheter som de uppstår.)

Eftersom de flesta av oss inte kan maximera våra pensionsplanbidrag, är det näst bästa att spara så mycket som vi lyckas dela med varje månad och investera sedan pengarna på ett sätt som hjälper till att växa. Så hellre än att fixa på förlustundandrag, försök att lära dig om aktieinvesteringar och olika sätt att få en del av åtgärden. Även om aktiemarknaden verkligen är en flyktig beast, berättar historien att sparare som investerar för lång tid är mer benägna än att inte komma framåt. Och ju tidigare du lär dig att bli bekväm med en rimlig mängd risk, desto bättre är dina chanser att samla ett nästägg som faktiskt tjänar dina behov i pension.