Kvinnor är mer benägna att ångra studentskulden - och de är inte felaktiga

Kvinnor är mer benägna att ångra studentskulden - och de är inte felaktiga

Anonim

Eftersom studentskulden kröp farligt nära 1, 5 miljarder kronor i år, fann otaliga låntagare att de frågade en snygg fråga: Var de lån värda det? I de flesta fall var svaret ett rungande nej. Det är det senaste från en studie om kreditlån, som också fann att kvinnor var mycket mer benägna att ångra att låna pengar till college än sina manliga motsvarigheter.

Specifikt hävdar 70% av kvinnliga låntagare att de ångrar sig på högskoleskulden, jämfört med bara 59% av manliga låntagare. Men det är inte bara att kvinnor är mer upprörd över sin skuld. de är mer angelägna om det också. Faktum är att nästan 80% av kvinnliga låntagare lider av lånerelaterad stress och intensiteten hos dessa känslor är nästan 18% högre än vad oroliga män uttrycker. Och det stämmer inte särskilt bra för de många unga kvinnorna som utan tvekan kommer en dag att hitta sig på ett låneansökningsdokument och undrar om det lönar sig att fylla i det.

När karriärtillväxt kommer till en kostnad

Det är ingen tvekan om att examensinnehavare har en klar fördel jämfört med icke-högskoleexamen i arbetskraften. Dessa dagar tjänar de med högskoleexamensbevis ca 56% mer än de som är utbildade med högskoleexamen.

Ändå tenderar kvinnor inte att dra nytta av lika mycket av de ökade lönerna. Det beror på att den typiska kvinnan bara tjänar ca 0, 77 till 0, 83 USD, för varje dollar som en manlig motsvarighet tjänar. Och eftersom kvinnor sannolikt tjänar mindre, är de också mer benägna att kämpa för att betala tillbaka sina skulder.

Låt oss inte heller glömma att kvinnor statistiskt sett är mer benägna att ta upp studentskulden i första hand. Enligt American Association of University Women, cirka 44% av kvinnliga studenter behöver lån för att betala för college, jämfört med bara 39% av manliga studenter. Dessutom tar kvinnor som är inskrivna i undergrad ut $ 3 100 mer än män, i genomsnitt. Som ett resultat av dessa faktorer, i kombination med ovannämnda löneavstånd, tar det vanligtvis kvinnor längre att betala av högskolelån, vilket förklarar varför de för närvarande håller nästan 67% av den utestående studentskulden i landet.

Även om pengar till college är tydligt en svår plats att vara med, är det ganska uppenbart att studentskulden gör ont mer kvinnor än män i en helhet. De goda nyheterna? De som för närvarande har skuld har möjlighet att betala av det lättare.

Klättrar ut från under det berg av skuld

Om du kämpar med studentskuld, oavsett om du är man eller kvinna, finns det några saker du kan göra för att börja gräva ur det hålet. För en sak, se till att du inte är underbetald på jobbet. Ett bra sätt att veta är att undersöka din bransch och se vad människor i ditt område med liknande roller gör. Jobbar Glassdoor har ett särskilt användbart "Know Your Worth" -verktyg som kan hjälpa till i detta avseende.

För det andra, var inte rädd för att kämpa för en höjning om det visar sig att du inte blir ganska kompenserad. Detta kommer att innebära att göra ovannämnda forskning, bygga ett ärende för dig själv och markera ditt värde för din arbetsgivare. Det är inte ett enkelt eller bekvämt samtal att ha, men det är en avgörande, för om du kan öka din lön med ens tusen dollar eller så per år, det är pengar som kan gå direkt mot att betala ner din skuld. Tänk också på att ditt framtida resultat sannolikt kommer att baseras på vad du gör för närvarande, så att förhandla om en höjning hjälper inte bara dig att få mer pengar idag, men också, längs linjen.

Även om du inte kan gå tillbaka i tid och ångra upplåningen du en gång gjorde kan du vidta åtgärder för att öka din kompensation på jobbet, vilket gör det lättare att betala tillbaka dina högskolelån och hjälpa till att motivera dem i första hand. Men oavsett vilken inställning du tar för att kasta bort den studerande skulden, sjunka inte för mycket tid och energi till att beklaga det. Snarare acceptera att det var en nödvändig kostnad för att bygga en solid karriär och lova att använda den framgången till din fördel.