Du skulle inte tro på storleken på Coca-Colas annonseringsbudget

Du skulle inte tro på storleken på Coca-Colas annonseringsbudget

Anonim

Coca Cola

(NYSE: KO)

säljer några av de mest använda produkterna på planeten. Den soda jätten samlar en vinst från att leverera 1, 9 miljarder portioner - eller cirka 3% av alla drycker som konsumeras runt om i världen - varje dag.

Företaget har varit verksamt i mer än ett sekel och kontrollerar fyra av de fem bästa mousserande varumärkena: Coca-Cola, Diet Coke, Fanta och Sprite. Du kanske tror att dominerande ställning skulle göra ledningens jobb enkelt när det gäller marknadsföring. Att behålla Cokes unika varumärke är dock ett enormt företag, och det blir dyrare med året.

Varför det stiger

Cokes annonsutlägg på 4 miljarder dollar år 2016 representerade bara en liten uptick jämfört med föregående år. Ändå minskade totala intäkter, vilket ökade storleken på den här raden i procent av försäljningen till 10%. Utgifterna har ökat både i absoluta tal och i förhållande till intäktsunderlaget. I räkenskapsåret 2012 tilldelade Coke 3, 3 miljarder dollar till reklam eller 7% av försäljningen.

Företagets reklambehov är förhöjda just nu av två huvudorsaker. För det första faller efterfrågan på traditionell soda, särskilt dietdrycker. Som en följd av detta måste företaget stödja sina produkter med mer konsumentrelaterade medier för att skydda sin marknadsandel i en försvagningsindustri. Dessa investeringar bidrog till att organiska intäkter ökade med 3% 2016 trots en volymökning på 1%.

För det andra svarar Coke på snabbt förändrade konsumentpreferenser genom att göra tweaks över sin enorma portfölj av kolsyrade och fortfarande dryckesmärken. För att nämna några exempel är det att minska användningen av out-of-favor ingredienser som hög fruktos majssirap och socker, ändra serveringsstorlekar och svängande varumärken mot ett mer naturligt, hälsosamt fokus.

Förändringar på detta sätt kräver betydande reklam- och marknadsföringsförpliktelser, eftersom Coke arbetar för att informera konsumenterna om förändringarna i formlerna. Företaget behöver också spendera tungt för att stödja nya globala lanseringar som den senaste tiden för Coke Zero Sugar.

Utbetalningen

Investerare kan förvänta sig att denna kostnad fortsätter att stiga. Förvaltningen citerar trots allt reklamstöd som en viktig orsak till att den organiska omsättningsökningen accelererade till ett 3% -tempo förra kvartalet från noll under första kvartalet 2017. "Vår organiska omsättningstillväxt i mousserande läskedrycker leddes av innovation och marknadsföring av stöd till våra låga och inga sockeralternativ som Coca-Cola Zero Sugar, säger James Quincey, VD i slutet av juli.

Reklamkostnaderna kommer att växa till en större del av Coke-kostnaderna tack vare matematiken bakom ett förskräckande initiativ som driver inkomsterna lägre samtidigt som lönsamheten ökar. Intäkter dug 16% förra kvartalet och den justerade rörelsemarginalen hoppade nästan fyra hela procentenheter.

Annonser överallt

Coke planerar att introducera över 500 nya produkter i år och omplacera många av sina etablerade varumärken. Formeln förändringar och produktionskostnader här är obetydliga. Ändå måste cheferna spendera miljarder dollar för att kommunicera dessa anpassningar till konsumenterna i de 200 länder där de är verksamma.

Det är en mäktig utmaning med Coca-Colas globala portfölj. Få företag är bättre rustade att göra en sådan pivot. Dryck Titans marknadsföringsförmåga är en av de viktigaste konkurrensfördelarna, och de har hjälpt till att bygga en av de mest kända varumärkena på planeten idag.