Unga amerikaner gör ett stort finansiellt misstag

Unga amerikaner gör ett stort finansiellt misstag

Anonim

Enligt en ny studie har nästan 6 av 10 personer i åldersgruppen 18-34 tappat in sina pensionsbesparingar tidigt. Även om det verkligen finns några legitima skäl för att få tillgång till pensionssparande tidigt, behandlar alltför många personer sina pensionssparande som en bankomat.

I denna Industry Focus: Financials-klubb diskuterar värd Jason Moser och Certified Financial Planner Matt Frankel varför förtidspensionering är en så hemsk idé.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 3 december 2018.

Jason Moser: Okej, Matt, vi pratade innan vi pratade om den här artikeln som vi sprang över i helgen. Det är störst, minst sagt. Tydligen använder de flesta unga arbetstagare sina pensionskonton som en bankomat. Och det låter inte bra på något sätt, form eller form.

Matt Frankel: Ja, det är dåligt. [skrattar] Omkring 60%, jag tycker att 59% är exakt, av personer i åldersgruppen 18 till 34 har tappat in i sina pensionssparande. Tydligt är dessa människor inte pensionerade. En del av detta, för att vara ärlig, var av god anledning. Om du har sagt sjukvårdskostnader som du inte har något annat sätt att betala, kan det vara ett giltigt skäl att utnyttja dina pensionskostnader tidigt. Samma med om du är arbetslös och inte har något annat sätt att täcka dina dagliga utgifter. Det kan vara en bra anledning.

Men för att bara kasta ner statistiken, sa 16% att de tog uttaget för att göra ett stort köp för sig själva. 13% sa att det bara var att spendera pengarna. En annan 7% sa att de tog pengar ut ur sin pension för att åka på semester.

Först och främst är ingen av dessa tillåtna orsaker för att ta ut pengarna, så du kommer att bli klädd med ett straff för att göra det. IRS-straff för tidiga uttag är 10%. Och om du tar det ur ett skatteavdrag som ett 401 (k) eller en traditionell IRA, måste du betala skatt på pengarna utöver det. Så du pratar om, beroende på din skattekonsol, som en 30% -plus frisättning direkt från toppen när du tar ut pengarna.

Den riktiga dåliga anledningen är att du rånar från ditt framtida själv här. Låt oss säga från den ekonomiska planerarens perspektiv att du har $ 5000 i din 401 (k) och du lämnar ditt jobb. Du kanske vill ta en semester eller något. Om du drar tillbaka den $ 5000, kan det lätt bli $ 3000 eller så efter skatter och påföljder. Under tiden, om du lämnar det som investerats i 30 år, med bara genomsnittlig avkastning på aktiemarknaden under historien, blir $ 5000 mer än 76 000 dollar när du är redo att gå i pension om 30 år. $ 3000 nu, $ 76.000 senare. Låter som den största no-braineren hela tiden för mig, men många yngre människor fattar fel beslut.

Moser: Ja. Jag minns en gång i tiden när jag var den åldern, det är lite svårare att se så långt ner på vägen för att faktiskt tro att det verkligen spelar roll. Det är väldigt lätt att säga, "Nah, jag ska bara korsa den broen när jag kommer till den." Men problemet är så småningom kommer du till den bron. Och om du har misshandlat hela vägen uppe och spenderar dina besparingar, ja, du är fast med ingenting, och du har slösat bort din största fördel i tid. Du kan inte klara det, du kan inte få tillbaka det du förlorade. Därför berättar vi för folk, du måste börja omedelbart, precis när du får det första jobbet. Även om det bara är 5% -7% av vad du får betalt. Börja med att sätta bort sakerna. Tiden är verkligen det som gör att du blir rik om du bara tar disciplinen att göra det.

Jag berättar för dig och tar tillbaka det av de olika orsakerna ... Jag förstår en medicinsk nödsituation eller något liknande. Och jag menar att du kan låna från ditt pensionskonto i vissa fall för att betala på ett hus, och du kan betala dig själv tillbaka. Det finns kvalificerade skäl för att göra det. Men bara för att spendera pengarna, eller en semester eller något sådant? Personligen skulle jag aldrig göra det. Det kan sätta folk i en riktigt stor knas när de blir lite äldre.

Frankel: Ja. Särskilt för att många inte inser att det resulterar i en stor skatteslag när du gör det. De tar ut dessa pengar och får då beskattningstid i april, och "Oh, jeez, jag är skyldig $ 3000 till IRS som jag inte tänkte på." Det är också ett problem. Och då gör de det igen, och de måste ta den $ 3 000 av sitt pensionskonto för att betala IRS, och cykeln upprepas. Det kan bli en riktig cykel, och det kan vara väldigt svårt att komma tillbaka på spår när du börjar dra sig ur ditt pensionskonto av dumma skäl.