På din 60-tal? 3 lager du bör överväga att köpa

På din 60-tal? 3 lager du bör överväga att köpa

Anonim

Vissa kan tro att investerare i 60-talet borde rensa aktierna. Och det är inte helt korrekt.

Visst, att byta ut en del av din portfölj till mindre volatila investeringsalternativ som obligationer är meningsfullt. Lagren bör dock fortfarande vara en viktig del av investeringskonton för individer i denna åldersgrupp. Den stora frågan är dock: Vilka lager ska man köpa?

Jag tycker alfabetet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

, Iron Mountain

(NYSE: IRM)

, och Pfizer

(NYSE: PFE)

är bra val för investerare i 60-talet. Här är det som gör att dessa tre lager sticker ut.

Alfabet

Du kan bli förvånad över Googles förälderalfabet att göra listan eftersom beståndet inte betalar utdelning. Men samtidigt som det är bra att ha solida utdelningsaktier i din portfölj (och vi kommer snart till två av dem), bör också bestånd av företag med starka vallgravar och goda tillväxtutsikter inkluderas. Alfabetet kontrollerar av båda dessa lådor på ett stort sätt.

Alla de annonser som du ser på Google-sökmotorn, Gmail, Google Maps, Google Play och YouTube genererar det mesta av alfabetets intäkter. Känner dessa inkomstkällor starka vallar? Japp. De olika Google-webbplatserna hävdar en marknadsandel på 63% för sökmotorer, högre än andel för tio år sedan trots välfinansierad konkurrens. Alfabetet fortsätter att investera i forskning och utveckling för att göra sökningar allt bättre. Som ett resultat bör företagets enorma kassaflöde vara ganska säkert.

Alfabetet använder de pengar som genereras från sina kärnverksamheter för att investera i tillväxtmöjligheter. Företaget klumpar dessa möjligheter till ett affärssegment som heter "andra satsningar". Några av dessa andra spel gör redan mycket pengar. Alphabet's Nest-hemteknologiprodukter genererade till exempel 726 miljoner dollar i intäkter förra året. Andra kan vara enorma moneymakers på vägen. Jag skulle definitivt lägga Waymo, Alphabets självkörande bilteknologiföretag, i den kategorin.

Även om alfabetet är ett gigantiskt företag nu är det en skrämmande jätte. Jag tror att beståndet har gott om utrymme för tillväxt - främst för att det har gott om sätt att växa.

Iron Mountain

Nu för en bra utdelningsplockning. Iron Mountains utdelning ger idag över 7%. Det är en bättre inkomstström än de flesta obligationer. Eftersom Iron Mountain är organiserat som ett fastighetsinvesteringsförtroende (REIT), måste bolaget fördela minst 90% av sin skattepliktiga inkomst till aktieägarna i form av utdelning. Men hur pålitliga är dessa utdelningar? Tack vare Iron Mountain affärsmodell skulle jag säga mycket tillförlitlig.

Iron Mountain är världens största leverantör av register och datalagring. Företaget har varit i affärer i 67 år. Den har 87, 5 miljoner kvadratmeter förvaringsutrymme i mer än 1400 anläggningar. Iron Mountain har över 225 000 kunder i 53 länder, inklusive 95% av Fortune 1000.

De kunderna brukar också stanna hos Iron Mountain. Det finns inget annat företag med de uppgifter som Iron Mountain har. Dessutom är det en stor huvudvärk att överföra poster och data som finns i lagring till en annan leverantör.

Medan Iron Mountains utdelning är huvuddragen har företaget också ganska goda tillväxtmöjligheter. Det finns många tillväxtmöjligheter på tillväxtmarknader. Iron Mountain har också expanderat till lukrativa datacenters verksamhet.

Pfizer

Det är svårt att hoppa över Iron Mountains utdelningsutbyte. Och Pfizer gör det inte. Men det stora pharma-företaget betalar en utdelning som ger nästan 4%. Det är verkligen en inkomstnivå som få investerare skulle minska.

Pfizers utdelning är också en du kan lita på. Bolaget betalade nyligen sin 317: e kvartalsutgående kvartalsutdelning. Om du är på 60-talet är du minst 10 år yngre än Pfizers utdelningsprogram.

Jag tror att Pfizer också går in i en period med solid tillväxt. Läkemedelsföretaget har kämpat något de senaste åren på grund av förlust av exklusivitet för flera av dess droger. Men Pfizer går stadigt över det överhänget med hjälp av snabbväxande nyare produkter som antikoagulant Eliquis och cancermedicinsk Ibrance.

Pfizer har också sin bästa läkemedelsrörledning i år. Mellan 2005 och 2010 rullade företaget endast två blockbuster droger. Från 2011 till 2016 lanserade Pfizer fem blockbusters. Tack till en stor del till sitt omfattande partnersamverkan tror Pfizer de närmaste fem åren kommer att introducera upp till 15 nya droger eller nya indikationer på befintliga droger med potential för årlig försäljning på 1 miljard dollar eller mer.

Bara en början

Jag gillar verkligen alfabet, iron mountain och pfizer - och inte bara för investerare i 60-talet. Jag är år borta från att slå mitt sjätte årtionde, men jag äger två av dessa aktier själv. Tänk på att dessa tre lager är bara en början. Du vill ha fler aktier i en balanserad portfölj.

Alfabet, Iron Mountain och Pfizer exemplifierar vilka lager du ska söka efter. Leta efter lager med starka vallgravar och goda tillväxtutsikter. Luta sig mot företag som betalar tillförlitliga utdelningar med attraktiva avkastningar. Det borde vara en vinnande formel över tiden.