Zscaler rapporterar snabba eldtillväxt

Zscaler rapporterar snabba eldtillväxt

Anonim

Cloud Security Company Zscaler

(NASDAQ: ZS)

redovisade sina resultat för första kvartalet efter att marknaden stängdes den 4 november. Intäkterna ökade med nästan 60% och företaget lyckades göra en justerad vinst och producera positivt fria kassaflöde. Det kan vara ett år eller två innan vinsten blir hållbar eftersom ZScaler investerar i tillväxt, men företaget är på rätt väg.

Zscaler resultat: Rånummer

Metrisk

Q1 2019

Q1 2018

Ändring över hela året

Inkomst

63, 3 miljoner dollar

39, 9 miljoner dollar

58, 7%

Nettoinkomst

($ 7, 6 miljoner)

(11, 4 miljoner dollar)

N / A

Icke-redovisat resultat per aktie

$ 0, 01

(0, 07 $)

N / A

Vad hände med Zscaler i kvartalet?

  • Beräknade fakturor ökade 56% året innan till 64, 6 miljoner dollar, medan uppskjutna intäkter ökade med 68% till 165, 3 miljoner dollar.
  • Det operativa kassaflödet uppgick till 11, 0 miljoner USD i kvartalet, vilket ledde till 5, 2 miljoner dollar av det fria kassaflödet. Båda värdena var negativa under föregående år.
  • Kontanter, likvida medel och kortfristiga placeringar uppgick till 314 miljoner dollar.
  • 49% av intäkterna kom från Amerika, med 43% kommer från Europa, Mellanöstern och Afrika, och resterande 8% kommer från Asien-Stillahavsområdet.
  • Zscalers dollarbaserade nettoförhållande var 118%, en ökning från 116% under föregående år.
  • Bruttomarginalen ökade med 2 procentenheter år över år till 82%, som drivs av ett mixskifte mot bättre prissatta buntar och operativa effektiviteter.

Zscaler gav följande vägledning:

  • För det andra kvartalet förväntar företaget sig intäkter mellan 65 miljoner dollar och 67 miljoner dollar, och en icke-GAAP som visar per aktie mellan 0, 00 och en förlust på $ 0, 02.
  • För helåret förväntar företaget sig intäkter mellan 268 miljoner dollar och 272 miljoner dollar och en nettoförlust per aktie mellan 0, 01 och 0, 03 USD.
  • ZSCaler räknar med att uppnå fortsatt lönsamhet och positivt fria kassaflöde någon gång i finanspolitiken 2020.

Vilken ledning hade att säga

På vinstsamtalet pratade Zscaler VD Jay Chaudhry om en stor kundvinst: "Ett Fortune 100-konglomerat köpte Transformation Bundle [en serie Zscaler-tjänster] för alla 100 000 anställda. Medan vi byter ut traditionella nätverksapparater, till exempel säker webb gateway, filial brandvägg, DNS, och ett dussin datacenter, det är mestadels en greenfield möjlighet. "

Chaudhry diskuterade också en viktig fördel som driver företagets tillväxt: "En strategisk fördel för oss är partnerskap med stora systemintegratörer och globala tjänsteleverantörer som implementerar molntransformationsprojekt. SI och SP representerar över 50% av våra intäkter, och de är de snabbast växande kanal för oss. "

Chaudhry beskrev företagets process för buntning av produkter:

Bundling är en intressant övning utan några enkla svar. Om du bunter för mycket, kan du öka priset för mycket. Om du inte buntar nog, säljer du inte ytterligare moduler. Det är en av dessa konst och vetenskap saker. Jag tror att när en modul blir allmänt accepterad och fler och fler kunder börjar köpa det en la [carte], berättar det för oss att det är dags att buntas.

Ser fram emot

ZScaler var lönsamt justerat under första kvartalet, men det kan inte vara så länge som bolaget investerar i tillväxt. Chaudhry gjorde det klart att utnyttja tillväxtmöjligheterna är viktigare än kortsiktiga vinster: "Så när du tänker på bidragsmarginalen, ja, om vi stoppade allt och bara gick med förnyelser, går det oerhört högt. Med den här stora marknadsmässiga möjligheten, vi ska fortsätta investera i affärer för att maximera det vi tycker är det största aktieägarvärdet. "

Med intäkter förväntas vara mindre än 300 miljoner dollar i år, har Zscaler gott om utrymme att växa efterfrågan på molnskydd ramper upp under de närmaste åren.